“Srbija se ponaša neukusno, nekulturno i drsko”

0

 

"Onaj ko je domaćin nekog regionalnog skupa, poziva normalno sve države regiona, znači i Kosovo. Pitati Srbiju da li da se zove Kosovo na takve regionalne skupove je kao da pitate i svaku drugu državu u regiji da li pozvati neku drugu državu", smatra Vlasi.

 

Prema njegovom mišljenju protivljenje Srbije da se Kosovo zove na takve skupove je pretenciozno i protivno principima regionalne saradnje.

 

"Ako Srbija ne voli da vidi predstavnike Kosova na takvim skupovima, onda može ona sama da ih ne pozove ako bude domaćin nekog takvog skupa. Ali diktirati drugima, kao nedavno Sloveniji za skup kod Kranja, neukusno je, nekulturno, čak drsko", istakao je Vlasi.

 

U Srbiji moraju znati da takve diktate i takvu prepotentnost više niko ne podnosi. To je hteo Milošević, pa vidimo dokle je doveo Srbiju, ocenio je on.

 

"Kada je reč o odnosima prema susedima, i posebno Kosovu, sadašnje rukovodstvo Srbije ni po čemu se ne razlikuje od Miloševića. Ono je ostalo zarobljeno u raljama te katastrofalne politike", kaže on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here