Srbija ubrzano priprema dokaze za Ganića

0

 

Ona je najavila da će ta molba u najkraćem mogućem roku biti dostavljena nadležnim britanskim organima.

 

Malovićeva je ukazala da su nadležni organi Velike Britanije u ponedeljak uveče zatražili dostavljanje dodatne dokumentacije.

Napominjući da su pravni sistemi Srbije i Velike Britanije različiti, Malovićeva je objasnila da je zato i složenija procedura podnošenja molbe za izručenje Ganića.

Ona podrazumeva i podnošenje odgovarajuće sudske dokumenatacije sa pratećim dokaznim materijalom, dodala je srpska ministarka pravde.

Kompletnu obimnu dokumentaciju i prateće dokaze, prema rečima Malovićeve, mora da overi više domaćih i britanskih nadležnih organa, kao i ambasada te zemlje u Beogradu.

Protiv Ganića je u decembru 2008. godine pokrenuta istraga zbog osnovane sumnje da je neposredno, zajedno sa drugim licima, suprotno sporazumu o mirnom povlačenju jedinica JNA iz BiH, izdavao naređenja za napade na objekte JNA u Sarajevu, vojnu bolnicu, Dom JNA, kolonu sanitetskih vozila i vojnu kolonu u Dobrovoljačkoj ulici.

Rešenjem o sprovodjenju istrage, kako je precizirala Malović, Ganiću se stavljaju na teret tri krivična dela – ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika, protivpravno ubijanje i ranjavanje neprijatelja i upotreba nedozvoljenih sredstava borbe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here