Karadžić: Ganić naredio napad na Dobrovoljačku

0

Protiv vuka u jagnjećoj koži: Radovan Karadžić

"Ganić je bio taj koji je naredio napad i postao poznat po svojoj naredbi ‘čim Alija (Izetbegović) izađe iz auta, pobij sve’", istakao je Karadžić, iznoseći odbranu pred sudskim većem u Hagu i objašnjavajući okolnosti koje su prethodile ratu u BIH.

Prema njegovim rečima, posle izbora 1990. godine, u Predsedništvu BiH bilo je sedam članova – dva Srbina, dva Hrvata i dva muslimana, dok je jedno mesto ostavljeno za predstavnika manjina.

"Moja Srpska demokratska stranka (SDS) je na to mesto kandidovala predsednika Jevrejske zajednice, ali je SDA presvukla iz vučje u jagnjeću kožu Ejupa Ganića, koji se za tu priliku izjasnio kao Jugosloven i on je bio izabran za sedmog člana Predsedništva", rekao je Karadžić.

Ganić je u petak zadržan na aerodromu u Londonu po poternici srpskog Interpola, a Srbija očekuje odgovor o zahtevu za njegovo izručenje, zbog optužbi za ratne zločine, među kojima je i ubustvo vojnika JNA u Doborovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine.

Britanija treba da donese rešenje o njegovom pravnom statusu i daljem postupanju, odnosno da li će biti uhapšen i zadržan u ekstradicionom pritvoru do odluke o zahtevu za izručenje ili će biti pušten na slobodu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here