Srebrenica: Skoro svi uhapšeni pušteni na slobodu

0

Samo dvoje osumnjičenih za prostituciju i seksualno zlostavljanje ostali u pritvoru
 

Kako je danas saopšteno iz Okružnog tužilaštva Bijeljine, po čijem nalogu je akcija i sprovedena, protiv dva lica pokrenut je postupak za određivanje pritvora.

 

Pritvor je zatražen za baku devojčice Mevlu Manjić, koja je bila i njen staratelj, jer je majka maloletnice psihički bolesnik, a otac ne živi sa njima, prenosi agencija Srna.

 

Baka je devojčicu od njene 14-te godine terala da pruža seksualne usluge za novac ili druge povlastice, kao što su dokumenti iz opštine o prevodu zemljišta i slično.

 

Devojčica romske nacionalnosti je uprkos teškom životu sa dobrim uspehom završila prvi razred srednje škole i započela drugi.

 

Od kraja osnovne škole do bega pre mjesec dana devojčica je, prema vlastitom iskazu, bila prisiljavana na seksualne odnose sa više od 100 lica.

 

U vezi ove afere inspektori poliicje RS juče su saslušali i aktuelnog ministra bezbednosti BiH Sadika Ahmetovića, koji odbacuje bilo kakvu umešanost u ovaj slučaj. Među uhapšenima bilo je i profesora Srednjoškolskog centra u Bratuncu, policajaca i lokalnih funkcionera iz Srebrenice.

 

Maloletna devojčica iz Bratunca koja je žrtva seksualnog iskorišćavanja zbrinuta je u "sigurnu kuću" na području BiH i nadležni Centar za socijalni rad određen joj je kao privremeni staratelj, saznaje Srna.

 

U slučaj zaštite žrtve uključena je i nevladina organizacija "Vaša prava" koja ima mandat za pružanje pravne pomoći žrtvama trgovine ljudima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here