Vesti
ZAHVALNI DARODAVCIMA: Nataša i Bojan sa decom

Nataša i Bojan Virijević nemaju tih reči kojima bi opisali svoju i sreću svoje šestoro dece koja je stigla u njihov skromni dom sa donacijama iz daleke Australije.

Ovoj porodici iz Novog Badovca kod Gračanice na Kosovu i Metohiji, koja se bori sa nemaštinom i lošim zdravstvenim stanjem, kako njihovim, tako i sina Jordana, stigle su dve donacije. Vesna i Luka Knežević iz Sidneja darivali su im 500 dolara, a i Vlado i Dragica Damjanac iz Sidneja su im poslali 500 australijskih dolara.

Nataša i suprug Bojan žive sa tri ćerke i tri sina. Sa Lazarom, Nemanjom, Jovanom, Jelenom, Jordanom i malenom Nevenom. Nataša ističe da su donacije došle baš kada su im najpotrebnije. Imali su dug za struju koji je odmah platila, kupila je lekove suprugu, sinu i sebi, a ono što je ostalo ide na hranu i na još drva za ogrev, a nada se biće dovoljno do kraja zime.

– Hvala do neba našim dragim donatorima. Nemam reči kojima bih opisala zahvalnost tim divnim ljudima koji su mislili na nas. Hvala na njihovoj plemenitosti, na velikom srcu… Mnogo znači kada te se neko seti u ovim teškim vremenima. Neka ih Bog blagoslovi, podari im dobro zdravlje i svu sreću ovog sveta – kaže Nataša i puno zahvaljuje našim i vašim “Vestima” koje su “u humanoj misiji za siromašne i bolesne”.

Ni ona ni suprug ne rade zbog bolesti, školuju decu, a socijalna primanja su im više nego skromna i nedovoljna za život. Nemaštinu nadoknađuju uzajamnom ljubavlju i verom u bolje sutra. Ne predaju se.

– Naša deca su više nego skromna, ono što im stavim na sto to i pojedu, ne traže ništa, odeću nasleđuju jedni od drugih – priča hrabra žena.

Njena tuga su zdravstveni problemi sina Jordana koji je često u bolnici. Sa njim putuje u Beograd i ostaje u bolnici, a humani čitaoci “Vesti” su joj slali donacije za put, lekove, hranu.

Inače, Nataša i suprug Bojan su prošli pravu golgotu. On je izbegao s Kosmeta, Albanci su mu kidnapovali oca koji je kasnije ubijen. Njihova najstarija ćerka Dragana je u 21. godini preminula od tumora na mozgu.

Dugo su sa decom živeli u kontejnerskom naselju, a onda su dobili stan od opštine Gračanica. Nataša je ponosna, ne voli da moli za pomoć, ali je, kaže, primorana zbog dece za koju bi sve učinila.

– Molim dobre ljude iz naše dijaspore da mi pomognu, kao što su to činili mnogo puta do sada. Hvala im za svaki dar, hvala u moje ime i moje dece, hvala što su izdvojili priloge za moje mališane – kaže ona.

Kako pomoći

Plemeniti čitaoci “Vesti” koji mogu i žele da pomognu porodici Nataše i Bojana Ničića mogu stupiti u kontakt s njima putem telefona na broj:

+381 66 92 73 323, adresa je: Ulica Alekse Šantića broj 1, Novi Badovac 38205, Gračanica, KiM, Srbija. Na ime Nataše Virijević otvoren je i tekući račun u NLB Komercijalnoj banci: 205-9001028320824-16. Naravno, kao i uvek, na usluzi je i Redakcija “Vesti”.