Sreća sa peterca, Zvezda neće sa trona

0

 

Vaterpolisti Crvene zvezde su napravili verovatno ključni korak ka osvajanju druge uzastopne titule šampiona Srbije! Prvi put otkako su postali najveći rivali, Zvezda je uspela dobije Radnički u Kragujevcu (14:13, 10:10 u regularnom delu) posle peteraca i tako povede sa 2:0 u finalnoj seriji.

 

Domaćinu nije pomogla ni sjajna partija kapitena Filipa Filipovića koji je postigao pet golova (stopostotan šut iz igre, 5/5). On je imao podršku u takođe odličnom Basari, ali i Vuksanoviću. Kod Beograđana niko se nije posebno istakao, ali treba pomenuti da je ponovo (kao i u prvom meču) jedan od ključnih golova dao Andrija Prlainović, kada su po prvi put crveno-beli uspeli da priđu na minus jedan – 8:9.

 

Radnički je odlično odigrao prvu deonicu, poveo dosta lagano sa 5:1, ali Zvezda se nekoliko puta vraćala, nije se predavala ni u jednom trenutku, da bi u poslednjoj četvrti, kao kruna svega, uspela da nadoknadi tri gola prednosti kragujevačkog tima. Ulogu junaka u crveno-belom taboru svakako je poneo Boris Vapenski, dvostruki strelac, čiji je drugi gol na deset sekundi pre kraja odveo utakmicu u produžetke. Vapenski je kasnije bio precizan i sa pet metara.

 

Golmani su bili raspoloženi u seriji peteraca. Opet je Zvezda lošije krenula, Rudić je odbranio udarac Prlainovića, ali u nastavku serije je Šefik zablistao. Odbranio je šuteve Basare i Ćirića i tako omogućio Marku Avramoviću da donese veliku pobedu Beograđanima.

 

Treća utakmica je na programu 10. maja na Tašmajdanu. Ukoliko Crvena zvezda ponovo slavi osvojiće titulu šampiona Srbije.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here