Sredite ormare pred proleće

0

 

Ako organizujete prostor u ormaru, lakše će vam biti da se svakodnevno spremite za odlazak na posao, izlazak…Red će vam uštedeti vreme

 

1. Organizujte se
 

Pripremite se. Kupite špenadle za pomeranje dužine nogavica ili suknji, pošto ćete tako od mnogih modnih promašaja napraviti poželjnu kombinaciju. Nabavite nove vešalice, najbolje gde ih nekoliko visi u nizu za pantalone i haljine.

 

 

2. Sredite veš

Poseban odeljak u ormaru svake dame je rezervisan za veš. Sredite gaćice, brushaltere, čarape, haltere, podvezice… Oslobodite se svega što je istegnuto, iskrzano ili čak i pocepano. Otarasite se svega što niste nosili više od dve nedelje. Tako ćete uvek na raspolaganju imati samo ono što je zaista nosivo.

 

3. Budite sami

Najbolje je da ormare "pretresete“sami. Eventualno pozovite neku surovo iskrenu prijateljicu koja će vam pomoći da se otarasite neadekvatne odeće. Probajte sve što zateknete, a nemojte da se iscrpljujete previše. Izdvojte najviše tri sata za ovaj posao. Ne morate odmah nešto da bacite. Stavite sa strane, pa probajte kasnije. Najvažnije je da rešite svega što vam je malo ili veliko.

 

4. Sortirajte viškove
 

Svaka žena u ormaru ima nekoliko savršenih haljina, ali za neku drugu figuru. Neka one budu prve na spisku za odstranjivanje. Poklonite ih u dobrotvorne ili ih prodajte. Ostavite, ipak, i za sebe neki elegantan komad.

 

5. Idite u šoping
 

Ako u ormaru ostanete bez osnovnih modnih detalja: bele pamučne majice, crne košulje ili omiljenih farmerki, kada sortirate garderobu u ormaru odmah napravite spisak. Ono što ste počistili morate da nadoknadite, pa mudro kupite šta vam nedostaje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here