Srpkinja u izboru za mis Amerike

0

 

Aleksandra Derikonja: Visoka i crna (druga s leva)

 

 

Aleksandra je rođena u Sarajevu 1990, gde je živela do početka rata u BiH, a zatim se sa majkom Nevenkom Simanić preselila u Crnu Goru kod babe i dede. Sve do 2000. godine, kada su se na kratko vratile u BiH, Aleksandra i njena majka su se konstantno selile, zbog čega je ova devojka promenila čak devet različitih škola.

 

Povratak u Sarajevo ih je razočarao, budući da se druga porodica uselila u njihov stari stan i nisu osećale da tamo pripadaju, te su se vratile u Crnu Goru. Godinu dana kasnije, Saška se sa majkom seli u Ameriku preko jedne organizacije za izbeglice, a za prvo vreme odsele su kod rođaka u Portlandu. Budući da nije znala engleski, Aleksandra se osećala veoma usamljeno i teško se prilagođavala na novu sredinu.

 

"U Portlandu postoji čvrsta i bliska zajednica Srba, koji su mi pomogli da se naviknem na život u SAD“, istakla je Aleksandra, koja se po završetku srednje škole u Portlandu upisala na fakultet u Mejnu i postala predsednik Multikulturalne studentske organizacije. Odluku da se presele u Mejn donela je njena majka jer je želela da njena kćerka dobije diplomu fakulteta, dok je Aleksandra želela da se bavi manekenstvom.

 

Ove godine se na takmičenje za mis prijavila svega tri dana pre isteka roka jer ne voli tu vrstu takmičenja, te se čak redovno podsmevala misicama koje plaču dok preuzimaju lentu pobednice.

 

“Nije mi palo ni na pamet da ja mogu da pobedim i na kraju su i moje oči bile pune suza“, kaže Aleksandra koju u julu očekuje nacionalno takmičenje za mis Amerike u Las Vegasu. Bez obzira šta se desi na tom takmičenju, Aleksandra planira da okuša svoju sreću kao model.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here