Srpkinje plene lepotom i pameću

0

 

Ukoliko ponese laskavu titulu Mis Kanade ona neće biti prva Srpkinja sa ovom lentom, jer pre tačno 10 godina Tijana Arnautović bila zvanična Mis Kanade i predstavljala je ovu zemlju na izboru za Mis Univerzuma krajem 2004. godine u Kini. Tijana se iz Srbije doselila u Kanadu još kao dete, odrasla je u Otavi i povremene poslove počela je da radi još kao klinka sa 14 godina. Međutim, za razliku od većine lepotica koje se nakon skidanja lente bave manekenstvom, Tijana je želela da postane advokat.

Aleksandra Saška Derikonja pre dve godine proglašena je za Mis američke savezne države Mejn i učestvuje na Izboru za Mis Amerike.
 

Mis turizma

Suzana Milutinović iz Jagodine pobedila je 2003. godine na velikom svetskom finalu na Izboru za mis turizma. U veoma oštroj konkurenciji među 55 devojaka iz celog sveta Suzana je, po mišljenju žirija, bila najlepša i ponela je laskavu titulu mis turizma planete 2003. godine. U međuvremenu Suzana se udala, a modelingom se bavi samo povremeno.

Rođena je u Sarajevu, a u SAD je došla s majkom preko jedne izbegličke organizacije i nastanile se u Portlandu, gde Aleksandra ima tetku i rođake. Život u Americi u početku joj je bio izuzetno težak jer nije znala jezik, ali se vremenom navikla. Njena majka radila je kao krojačica za jednu portlandsku dizajnerku, od koje je Aleksandra naučila sve o svetu modelinga. Iako je maštala da postane manekenka, o izborima za mis nije ni razmišljala, a onda se iznenada tri dana pre isteka roka prijavila na izbor za Mis Mejna.

– Nikada nisam mislila da ću pobediti i uvek mi je bilo smešno kad se pobednica na izboru za mis rasplače, ali sam na kraju i ja zaplakala – pričala je tada Aleksandra, koja danas redovno posećuje prijatelje i rodbinu u BiH i Srbiji.

Možda najveći uspeh u svetu misica je postigla Aleksandra Plemić koja je kao predstavnica Nemačke pre sedam godina proglašena za najlepšu studentkinju na planeti na izboru za Miss University 2007. godine. U konkurenciji 46 lepotica iz celog sveta ona je proglašena za najbolju na takmičenju u Seulu.

– Sve mi je to izgledalo kao san. Za mene je bilo ogromno iznenađenje, da ne kažem i šok, kada su voditelji pročitali moje ime, jer sam tipovala na Amerikanku ili Brazilku. Mada je postalo stereotipno, nisam uspela da zadržim suze radosnice kada sam dobila lentu i krunu – rekla je tada Aleksandra, koja je poreklom iz Republike Srpske.

 

Na takmičenje u Seulu došla je posle visokog plasmana na izboru za Mis Nemačke.
Mina Milutinović iz Srbije izabrana je pre dve godine za Mis sveta na takmičenju Next Top Model 2012. u Bejrutu. Ona je pobedila u konkurenciji 38 lepotica iz celog sveta, ali je ipak baš devojka iz Smederevske Palanke uspela da osvoji žiri svojom harizmom, lepotom i pameću.

 

Seksi bliznakinje

Pre nekoliko meseci Marijana i Kamila Mladenović Davalos, lepotice koje već deceniju žive i rade kao vrhunske manekenke i foto-modeli u Americi proglašene su za najseksepilnije bliznankinje na planeti. Njihova majka je Srpkinja, a otac Kolumbijac iz Medelina, a upoznali su se u Majamiju, zavoleli, venčali i dobili dve prelepe ćerke koje su ponosne na svoje srpske korene.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here