Srpkinje ušle u polufinale EP i osigurale mesto na SP!

0

 

Naš mladi tim je briljirao od samog početka meča, sredinom treće četvrtine je stekao čak 19 poena prednosti i da nije bilo opuštanja u samoj završnici trijumf je mogao da bude još ubedljiviji.

 

Plasmanom među četiri najbolje ekipe na šampionatu u Portugaliji Srbija je obezbedila učešće na U19 Svetskom prvenstvu koje se sledeće godine održava u Rusiji.

 

U borbi za plasman u finale srpske juniorke će u subotu od 19.30 časova igrati protiv Francuske.

 

Selektor Zoran Tir je srećan zbog plasmana u polufinale, ali je naglasio da je bilo oscilacija. 

"Važnost meča je učinila svoje, počeli smo malo nervozno, ali smo brzo došli do željene igre. Odbrana je odlično funkcionisala, skok igra je bila pod našom kontrolom, a krenuo je i šut. Sve je bilo gotovo savršeno dok nismo došli do 19 poena prednosti. Tada se u našu ekipu uvukao strah od pobede, počeli smo da pravimo neshvatljive greške, dozvolili Italijankama da priđu na samo šest poena zaostatka. Srećom uspeli smo da se priberemo i na pravi način privedemo susret kraju. Oscilacije ne smemo da ponovimo u duelu sa reprezentacijom Francuske. Protiv njih smo u grupnoj fazi takmičenja odigrali daleko najlošiji meč na šampionatu. Verujem da ćemo sada kad smo ispunili naš primarni cilj, plasman u polufinale i na Svetsko prvenstvo sledeće godine biti daleko opušteniji, odigrati daleko bolje i pokušati da napravimo iznenađenje", rekao je Tir.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here