Vesti
Episkop Siluan sa aktivistima novoosnovane Misije Svetog Nikole

Srpska zajednica u Australiji je proteklog vikenda dobila novu humanitarnu organizaciju pod okriljem Mitropolije australijsko-novozelandske i uz aktivno angažovanje Srpske pravoslavne omladine Australije (SOYA).

U subotu, 6. aprila, uoči praznika Blagovesti novoosnovano delatno dobrotvorno udruženje Misija Svetog Nikole (St Nicholas Mission) započelo je svoju prvu akciju upućivanja hrane beskućnicima i siromašnima u Sidneju. Početku rada misije prisustvovao je i episkop australijsko-novozelandski Siluan.

„U arhijerejskom prisustvu i blagoslovu, pod pokroviteljstvom Mitropolije australijsko-novozelandske, otpočele su aktivnost i trud misije. Mnoge nade usmerene su u ovu pravoslavnu hrišćansku grupu sastavljenu najviše od mladih ljudi koji imaju želju da uživo primene reči Svetog jevanđelja o ruci podrške onima među nama kojima je pomoć potrebna“, navodi se u objavi Mitropolije na zvaničnoj stranici.

Takođe se ističe da je „prvenstvena namera i želja da se sa dovoljnom količinom pripremljene hrane i vode onima kojima je podrška neophodna donosi radost i saznanje da nisu sami u Sidneju“.

Prvi paketi pomoći isporučeni su u centar Sidneja

„Današnja, kao i buduće akcije upućena su pre svega ka centralnom delu Sidneja, ka Martin Plejsu, gde su mnogi od onih kojima je pomoć potrebna“, dodaje se na stranici Mitropolije.

„U aktivnosti su najviše uključeni članovi Srpskog Pravoslavnog omladinskog udruženja (SOYA Youth Ministry) sa saradnicima, predvođeni logistički bratom Draganom Jokićem. U podršku logistici uključila se, i to ne prvi put u istom delu, i Crkvena opština Sveti Georgije iz Kabramate, koja je otvorila svoje prostorije radi kolekcije pripremljenih obroka. U pripremu obroka će biti uključene sve crkvene opštine grada Sidneja, podržavajući ovo jevanđelsko Božije delo.“

Na kraju saopštenja se navodi da sve u Mitropoliji „raduje nova na delu projavljena duhovna aktivnost naše Svetosavske crkve koja je, u stvari, pod blagoslovom arhijereja, iz samog jezgra produžena ruka brojnih drugih dela slične vrste u našim crkvenim opštinama. Ovo je prilika da više mladih na delu ostvaruje svoju veru i zapovesti iz Svetog jevanđelja. Ideja je da se ovo dobrotvorno delo proširi i u drugim namesništvima naše Svetosavske Mitropolije“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here