Tanjug

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Banjaluci da je Srpska zajednica mira posvećena slobodi svakog građanina koji živi u Republici Srpskoj, poštujemo sve narode, ali iznad svega, kako je naveo, poštujemo naše interese.

“Republika Srpska je stvorena da odbrani interes srpskog naroda na ovim prostorima i to je njen primarni zadatak”, rekao je Dodik novinarima.

Onima koji ne žele da gledaju i da slušaju o obeležavanju Dana Republike – 9. januaru, poručio je da prebace kanal i gledaju ono što žele.

“Mi ne želimo nikog da iritiramo, u ovom što radimo nije bilo nijedne reči mržnje prema bilo kome i ono što smo činili sinoć našom akademijom i ovo što ćemo uraditi kasnije kroz paradu koju smo organizovali, to je ono što Republika Srpska ima i ona to pokazuje. Srpska ništa ne skriva, sve je javno”, rekao je Dodik.

Ponosan je, kazao je, na sve što je Republika Srpska postigla u 32 godine, pogotovo u vreme izloženosti političkim i drugim progonima.

“Republika Srpska s ponosom stoji ovde pred istorijom i stvarnošću, Republika je ono što mi živimo, država koju mi slavimo, ona je od početka slobodna, odraz slobode i zahteva od našeg naroda da ovde živi zajedno sa drugim narodima”, kazao je Dodik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here