Srpske vlade kradu bez milosti

0

Zgrada Vlade Srbije
 

Predsednik DRI Radoslav Sretenović, koji je ovo izjavio za "Blic", rekao je da će ta institucija podneti više od 20 prekršajnih prijava početkom januara. Prema njegovim rečima, odgovorni za trošenje budžetskog novca u 2008. su činovnici u dve vlade – kabinetu Vojislava Koštunice i Mirka Cvetkovića, budući da se Vlada promenila sredinom 2008, za koju je DRI sačinila izveštaj.

 

Sretenović je naveo da ovih dana završavaju posao na prekršajnim prijavama, dok će analiza o mogućim krivičnim prijavama potrajati još neko vreme.

 

"Radili smo analizu celog izveštaja i na osnovu nje sastavljaju se prijave za kršenje Zakona o radu, Zakona o budžetskom sistemu i Zakona o javnim nabavkama. Nakon toga ćemo ih proslediti nadležnim organima za prekršaje. Nema privilegovanih i nedodirljivih. Biće podneto više od 20 prijava. Za krivične prijave još nije završena analiza", rekao je Sretenović i dodao da će one biti podnete eventualno tokom januara.

 

Sledeće Sretenovićeve reči zvuče kao da je reč o nekoj normalnoj zemlji, a ne o Srbiji:

 

"Odgovaraće svi koji su kršili propise, a konkretno i knjigovođe, i državni sekretari, i ministri. Knjigovođe su poslednji u lancu odgovornosti. Niko neće biti amnestiran. Oni koji više nisu na vlasti, a zakon je kršen u njihovo vreme, dobiće prijavu", naglasio je

Sretenović.

 

Da li verujete u ovo?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here