Srpski državni vrh nije bio u opasnosti

0

Slučaj u nadležnosti američkog tužilaštva: Vasilije Radonjić

Prema još nepotvrđenim informacijama osoba koja je godinama slala preteća pisma je Vasilije Radonjić (75) iz Čikaga, koji je poreklom iz Crne Gore, a dugo je pre emigracije u SAD živeo i radio u Bosni i Hercegovini.

– Reč je o osobi koja je mentalno labilna i kako su nam prenele kolege iz Amerike, ranije se lečio zbog mentalnih problema. Još nikakve konkretne i zvanične informacije nismo dobili iz SAD jer je još u toku policijska istraga.

 

Kada se istraga završi, slučaj će preuzeti američko tužilaštvo koje će objaviti sve podatke vezane za ovaj slučaj, kao i da li će protiv njega biti podneta krivična prijava – nezvanično saznajemo u MUP-u Srbije.

 

Radonjić se trenutno nalazi na slobodi, ali se nalazi "pod merama" američkih bezbednosnih službi, ograničeno mu je kretanje i ukoliko izlazi iz kuće prate ga američki policajci. Nakon što tamošnje tužilaštvo preuzme slučaj i ukoliko odluči da protiv njega podnese krivičnu prijavu, odlučiće se da li će Radonjiću biti suđeno u SAD ili će biti isporučen Srbiji, budući da ima srpsko državljanstvo.

Radonjić je inače proteklih godina poslao nekoliko desetina pisama u Redakciju "Vesti", u kojima je komentarisao pisanje našeg lista, komentarisao političku situaciju, ali i iznosio pretnje vrhu srpske države.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here