Srpski folklor u dvorcu Mirabel

0

Bila je to prilika da se dosadašnja uspešna saradnja Kulturno-sportske zajednice Srba sa gradskim ustanovama nastavi tako što su članovi Zajednice pozvani da učestvuju u kulturnom programu u čast svečanog otvaranja.

 

Svi su učestvovali: Članovi Zajednice
 

Program je izveden u sali "Volf Ditrih", a učestvovala su sva tri uzrasta folklorne sekcija, izvorna pevačka grupa i članovi instrumentalne grupe "Štrumfete" .

Integracija

Osnovne delatnosti kojima će se kancelarija baviti pre svega su pitanja integracije, žena, osoba sa posebnim potrebama, omladinom i stambenim pitanjima.

Pre početka programa Daiva Dering, zadužena za integraciju u gradu Salcburgu, pozdravila je učesnike i zahvalila članovima KSZS na dosadašnjoj saradnji i doprinosu da se u Mocartovom gradu, građani različitih nacionalnosti putem druženja i kulturnih predstavljanja bolje razumeju i uvažavaju.

Posle izvedenog programa, članovi Zajednice razgledali su prostorije dvorca, a svakako da ih je fascinirala prelepa i poznata "Marmorna sala" sa pozlaćenom dekoracijom, poznatijom kao sala za venčavanje.

– Koristimo svaku priliku da javnim nastupima u gradu na što bolji način predstavimo našu kulturu, tradiciju kao i maticu Srbiju. Smatram da smo u proteklih deset godina taj posao odradili na najbolji način, tako da su Srbi sada uvek dobrodošli i zastupljeni u svim manifestacijama, pogotovu kada se radi akcijama u vezi integracije – naglasio je Nenad Šulejić, predsednik Zajednice.

Proslava otvaranja kancelarije održana je na Đurđevdan, tako da je to bila prilika da šetnjom kroz park Mirabel momci i devojke u prelepim narodnim nošnjama Srbima u Salcburgu ulepšaju ovaj praznik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here