Srpski golman u Tanzaniji optužen za vradžbine

0

 

 Srpski golman u Tanzaniji: Obren Čučković
 

"U istočnu Afriku sam stigao posle karijere u Srbiji i Grčkoj. U Tanzaniji me je oduševila fanatičnost publike. Na svakom meču su puni stadioni. Međutim, kada sam stigao pre dve godine, suočio sam se s optužbama da sam se služio vradžbinama pred moj debi. To naravno nije bilo tačno, ali tada sam shvatio da sam u potpuno drugačijoj kulturi", kaže golman Obren Ćirković.

 

"To nije moja stvar. Ja u to ne verujem, ali mnogo ljudi se time bavi. Moji saigrači kažu da ne veruju u takve stvari, a onda pred početak meča u mojoj mreži vidim gomilu nekih predmeta i boca protiv uroka. Ali vremenom prestajem da obraćam pažnju na to."

 

"Igrači moraju mnogo da rade na disciplini i pristupu obavezama. Da bi napredovao u karijeri, igrač mora da poštuje određeni režim rada i života. Ovde toga nema. Ipak, pravo je uživanje igrati u ambijentu koji stvaraju navijači u Tanzaniji" kaže Ćirković.

 

Ugovor koji Čučkovića veže za Jang Afrikanse, ističe u aprilu 2010. godine. Obrenov pogled se, ipak, pruža ka Južnoafričkoj Republici.

"Videću, sve opcije su u igri, ali svakako ne nameravam da napustim Afriku. Posle divnih godinu i po dana, mirne duše mogu reći da se nimalo ne kajem što sam svoju sreću okušao na ovom dalekom i lepom mestu."

 


 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here