Lična arhiva
Deci je nastava zanimljiva

U skladu sa interesovanjem roditelja i zahvaljujući njihovom angažovanju, kao i nesebičnoj podršci Generalnog konzulata Srbije u Minhenu, krajem septembra je u bavarskom gradu Pasauu oformljena nova nastavna grupa dopunske škole na srpskom jeziku. Nastavu u grupi u organizaciji Ministarstva prosvete Srbije, realizuje nastavnica Ivana Đurić.

Školu trenutno pohađa 28 učenika koji su podeljeni u tri uzrasne grupe: mlađu, srednju i stariju. U mlađoj grupi upisano je 10 učenika, u srednjoj 6, dok u starijoj grupi ima 12 učenika. Svi oni, puni ljubavi prema otadžbini izučavaju predmete: Srpski jezik, Moja otadžbina Srbija i Osnovi kulture srpskog naroda.

– Raditi sa našom decom, učiti ih našoj istoriji i kulturi i razgovarati sa njima o njihovom nasleđu, veliko je zadovoljstvo, ali i obaveza. U razgovoru sa roditeljima i učenicima saznala sam da im je nastava zanimljiva i da se svakog petka deca posebno raduju kada krenu na časove – sa zadovoljstvom ističe nastavnica Ivana Đurić.

Njene reči potvrđuje učenik Luka Atanacković.

– Volim da učim ćirilicu i sviđa mi se što ovde nema pritiska kao u nemačkoj školi. Zato i više volim da idem u našu nego u nemačku školu – kaže Luka.
Časovi petkom

U novootvorenoj grupi u Pasauu, nastava se održava u Sport Grunschule Grubnjeg Passau, petkom od 16.30 do 18.30.

Učenici podeljeni u tri starosne grupe