Ministarstvo odbrane Republike Srbije

U Republiku Sloveniju danas je upućen drugi deo kontingenta Vojske Srbije koji će učestvovati u humanitarnoj operaciji sprečavanja, otklanjanja, ublažavanja i saniranja posledica katastrofalnih poplava koje su zadesile tu zemlju.

U ovoj grupi su 34 pripadnika Vojske Srbije koji će biti angažovani na snabdevanju vodom i gorivom, biološkoj dezinfekciji objekata i zemljišta u ugroženim područjima, kao i na izvođenju inžinjerijskih radova na raščišćavanju komunikacija.

Prvi deo kontingenta, s 22 pripadnika Vojske Srbije i helikopterima H-145 i Mi-17 sa opremom za medicinsku evakuaciju i vazdušni transport, doputovao je juče u zonu angažovanja i od jutros je započeo sa realizacijom zadataka na teško pristupačnom planinskom terenu na severu zemlje.

Upućivanje pripadnika Vojske Srbije u Sloveniju, koji će tamo ostati dok god to situacija na terenu bude nalagala, pokazatelj je spremnosti Vojske Srbije za angažovanje na otklanjanju posledica elementarnih nepogoda u zemlji i inostranstvu i opredeljenosti Republike Srbije za jačanje dobrosusedskih odnosa i saradnje u regionu.

6 COMMENTS

  1. Nadam se da će i naj veći Idiot shvatiti da je pomoć ono što
    treba da nas zbližava ako smo ljudi…

  2. Тако су војници из Србиј ебили и 1991. без муниције, без дозволе да се бране и убијани су од Словенаца као муве. Иако су знали да ти младићи немају муниције, пуцали су у њих као на глинене голубове. Да не буд еи сада исто, да се нису зажелели српске крви!?

  3. Za to su najvise krivi , tadasnji politicari u BEOGRADU, koji su sedeli i znali sta ce biti,
    cim se Nemacka ujedinila. A i sama Rusija je prva priznala Sloveniju i Hrvatsku,
    branecu Srbiju. Jugoslavija je bila pogresna tvorevina, STA SU TRAZILI SRBSKI VOJNICI U SLOVENIJI I HRVATSKOJ

  4. Аустрија је одмах поред словеније па им не шаље војску да помогне,
    Заборавили су у Београду да су војници ЈНА без муниције били
    Па су их словенци убијали
    ЗАР НЕ ?

    🇷🇸☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here