pixabay.com

Pre neki dan pojavio se video manekenke koja je za dva minuta pojela teglu nutele. Taj video možete da vidite i na kraju ovog teksta, a nas je zainteresovalo šta se dešava sa organizmom u ovakvim, ekstremnim slučajevima.

Čak 58 odsto sastojaka nutele čini beli šećer, tako da je ovaj namaz daleko od dobrih nutritivnih vrednosti. Evo šta bi se desilo da pojedete čitavu teglu za jedan dan.

Bilo bi vam muka

Sasvim sigurno ćete se osećati loše, sadržaj šećera u nuteli može izazvati mučninu i povraćanje, a loš osećaj može trajati satima.

Nutela sadrži zasićene masti koje su poznate po tome što izazivaju bolesti. Ako imate dijabetes ili druge zdravstvene probleme povezane sa šećerom, mogli biste pogoršati stanje nakon što pojedete celu teglu.

Ugojićete se

Samo dve kašike sadrže 200 kalorija. Kada pojedete celu teglu, uneli ste više kalorija nego što vam je potrebno za ceo dan. Tegla ima 2.000 kalorija.

Hemijska reakcija u oranizmu

Osetili biste hemijsku reakciju u vašem sistemu zbog toga što ste ga napunili prevelikom količinom šećera. Ovo može izazvati ozbiljan bol u stomaku za koju bi mogla biti potrebna medicinska pomoć.

Porast insulina

Povećali biste i nivo insulina. On prelazi svoj granični nivo i ruši nivo glukoze u krvi pretvarajući dodatnu glukozu u uskladištenu masnoću. Ova masnoća će se uglavnom videti oko vašeg stomaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here