Šta da pijete umesto lekova?

0

Umesto lekova uzmite prirodne preparate
 

Ukoliko je opekotina mala, kao kada, na primer, opečete prst o peglu za veš ili ringlu, dovoljno je da držite ruku pod mlazom hladne vode oko 10 minuta. Takođe, dobra opcija je da na mesto opekotine namažete malo margarina. "Umesto hlađenja, bolja opcija je margarin koji će ‘zarobiti’ toplotu", savetuje dr Džefri Pelegrino.

 

Glavobolja

Najbolji "klasični" lek za glavobolju je led, kažu stručnjaci. Noviji lekovi za glavobolju su možda efikasniji, ali brojne studije su pokazale da je i led efikasan kod migrena. Najbolje je da nekoliko minuta držite led na zadnjem delu glave, skoro do vrata.

 

Bol u grlu

Najbolji domaći lek za upaljeno grlo nalazi se u vašoj kuhinji. Naravno, ukoliko imate temperaturu ili neke druge simptome, trebalo bi da se javite lekaru, ali ako vas samo grebe u grlu, dovoljno je da ga ispirate mešavinom vode i soli, kaže dr Hagen.

 

Konstipacija

Do konstipacije ili zatvora dolazi zbog problema sa varenjem. Studija je pokazala da konzumiranje 12 suvih šljiva dnevno, ima daleko bolje efekte na regulisanje varenja nego savremeni lekovi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here