Šta je dobra vest na Kosovu?

0

Đurić: Predstavnici srpske liste ne treba da se takmiče za fotelje i za brojke
 

"Na Kosovu i Metohiji dobra vest može da bude samo ukoliko srpski predstavnici, koji treba da uđu u ozbiljnom broju u tu pokrajinsku vladu, sa tih pozicija budu uspeli da poprave život naših ljudi koji je izuzetno težak", rekao je Đurić za RTS.

 

Kako je istakao, to je osnovni razlog i motiv za učešće u kosovskoj vladi – rešavanje praktičnih problema, pomoć u osnivanju srpske zajednice srpskih opština i pomoć u procesu dijalogu Beograda i Prištine.

 

"Predstavnici srpske liste ne treba da se takmiče za fotelje i za brojke, oni treba da se takmiče za snagu zajednice srpskih opština, za srpsku imovinu na KiM, za položaj srpske pravoslavne crkve na KiM, u stvaranju uslova za povratak srpske zajednice, a ne da se mešaju u neka druga politička pitanja i sukob između albanskih partija",
rekao je Đurić.

 

On je rekao da očekuje da onaj ko bude na čelu pokrajinske vlade imenuje saradnika koji će biti zadužen za pregovore sa Beogradom.

 

Nekoliko meseci od izbora na Kosovu dogovor o formiranju vlade 19. novembra postigli su lideri Demokratske partije Kosova (DPK) Hašim Tači i Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa. Tači je najavio da će sastav nove vlade biti poznat za vikend.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here