Z. Mirković
Uredio Simering: Paul Štadler

Slobodarska partija Austrije (FPOe) odala je, proteklog vikenda, počast Paulu Štadleru, predsedniku 11. bečke opštine Simering.

Povodom pet godina od dolaska FPOe na vlast u Simeringu održana je proslava na koju je došao sam vrh stranke, od lidera Norberta Hofera, do Dominika Nepa, nosioca liste na bečkim izborima.

Članovi FPOe Simering, među kojima je bio i poslanik srpskog porekla Nemanja Damnjanović, na trgu ispred opštine su dočekivali goste. Pored Štadlera, slavljenika tog dana, kao i visokih gostiju, najviše interesovanja bilo je upravo za razgovor i fotografisanje sa Nemanjom, koji je doprineo odličnom petogodišnjem radu FPOe u Simeringu.

Premijera: Izvođenje pesme posvećene Štadleru

Na proslavi je vrh FPOe ukazao na brojne promene nabolje koje su se dogodile sa Štadlerom. Naime, Štadler je posle decenijske vladavine socijalista, preuzeo opštinu koja je grcala u dugovima, suočavala se s propadanjem i getoizacijom. Štadler je budžet opštine doveo u red, doprineo izgradnji Simeringa, a ujedno i stao na put pokušajima geotizacije.

U svom obraćanju Štadler, koji je nosilac liste FPOe na predstojećim izborima u Simeringu, zakazanim za 11. oktobar, najavio da želi dalje da radi na poboljšanju uslova života u ovoj opštini.

– Štadler je mnogo uradio za Simering. Pod njegovom „vladavinom“ Simering je gotovo potpuno promenio svoj izgled i poboljšani su uslovi života. Sa njim na čelu Simering može samo dalje da napreduje – smatra Nemanja Damnjanović.

S tim u vezi FPOe je pozvala sve svoje članove i simpatizere da obavezno izađu na bečke izbore, da glasaju i putem pošte, ali oni koji to ne žele budu na glasačkim mestima 11.oktobra.

Nemanja i Ružica Damnjanović sa Norbertom Hoferom

Svi glasači srpskog porekla, pored krsta pored stranke, trebalo bi na glasačkom listiću da napišu i ime svog poslanika Nemanje Damnjanovića, dajući mu na taj način takozvani glas prednosti.

Putem glasa prednosti srpske pristalice FPOe pokazaće ujedno i svoju brojnost i značaj, pa tu priliku ne treba propustiti.

Pesma za petogodišnjicu

Povodom pete godišnjice njegovog predsedavanja opštinom Simering komponovana je pesma, koja je premijerno izvedena, a koja govori o njegovom radu i ljubavi prema Simeringu. U snimanju pesme učestvovala je i Ružica Damnjanović, kandidatkinja za odbornika u Simeringu.