Stanite sa jelom kada je najslađe

0

Beta/AP/S. O.
Želudac je veličine pesnice. Šta mislite, kako se oseća kada sve ovo ubacite u njega?
 

Kada ste gladni, a nemate vremena za pripremu hrane obično se naručuju interesant azijska (kineska) kuhinja, razne sezonske salate i mediteranski specijaliteti. To je verovatno zato što ova jela volimo i sami da pripremamo kod kuće..

Bilo da sami kuvate ili naručujete hranu, postarajte se da ona bude nutritivno vredna i kalorijski adekvatna, da vam ne bi teško pala na želudac.

Naši stari su imali poslovicu: kada jedeš, stani kada ti je najslađe. Ovo ima donekle potporu u realnosti, a porcije treba da budu srazmerne polu, uzrastu i težini, dakle fizičkim karakteristikama pojedinca. Kod poručivanja hrane često imate mogućnost da odaberete i manju porciju od "standardne", što možda nije ni loša ideja.

Ako ste gojazni, verovatno su vam porcije prevelike. Nađite neke manje tanjire i iz njih jedite, tako ćete i psihološki shvatiti da vam ne treba toliko hrane. Želudac je veličine pesnice. Ne očekujte da u njega ubacite 10 puta više hrane bez ikakvih negativnih posledica. Ako redovno jedete više hrane, želudac vam se može proširiti i naviknuti vas da uvek jedete mnogo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here