Stanković: Murinjo sjajno spremio meč

0

Inter je u utorak trijumfovao na Stamford Bridžu i tako izbacio iz Lige šampiona Čelsi koji je vredio za jednog od najvećih favorita. Ličnost koja je obeležila ovaj duel svakako je bio trener Intera Žoze Murinjo, koji je nekada bio "specijalni" i u londonskom klubu.

 

Oduševljenje portugalskim stručnjakom podelio je i kapiten "orlova" i vezista Intera Dejan Stanković.

 

"Fenomenalno! Stvarno smo svi presrećni. Kada znam kako je Mister spremio utakmicu i kako su mu igrači odgovorili na terenu onda sam još zadovoljniji. Svaki fudbaler je ostavio 110 odsto na terenu. Pokazali smo zajedništvo, timski duh. Oni nisu očekivali da ćemo igrati napadački i Murinjo je više iznenadio Anćelotija nego nas igrače. U ovakvim utakmicama jednostavno ne smeš da se braniš", rekao je Stanković.

 

Murinjo je rekao pre meča da se neće radovati na terenu, jer mu je teško što mora da iz elitnog takmičenja izbaci "svoj" tim.

 

"Bilo mi je veoma teško da kao neprijatelj dođem na „Stamford bridž" koji smatram svojom kućom, ali naravno da sam kasnije u svlačionici slavio pobedu. Neko me je na dan utakmice pitao da li ću i dalje biti „specijalni" ako izgubim od Čelzija. Međutim, danas više nisam „specijalni", ili bar nisam tako „specijalni" za navijače londonskog kluba, koji me verovatno nikada neće zaboraviti", kazao je Murinjo.

 

Neki misle da je Murinjov najveći motiv u duelu sa Čelsijem bio "odgovor" vlasniku kluba Romanu Abramoviču, zbog koga je i napustio "Stamford Bridž".

 

"Roman je veoma inteligentan i ne verujem da je ista osoba kao pre jednu, dve, tri ili pet godina unazad. Nije isti čovek koji je bio kada je ušao u fudbal, a tada je verovatno mislio da je lako osvojiti Ligu šampiona, što je veoma težak zadatak. Roman sada zna da pročita igru, da je razume, analizira i svestan je da je njegov tim poražen od ekipe koja je zaslužila pobedu. Prihvatiće sportski ovaj poraz zato što je on čovek fer-pleja i zna da je Inter bolji tim", rekao je Portugalac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here