MN Press
Aleksandar Stanojević

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je da je Flora opasna ekipa, ali je dodao da će crno-beli ići na pobedu u meču 2. kola Lige konferencija.

– Igramo utakmicu koja može mnogo da nam pomogne da prezimimo u Evropi. Igramo protiv estonske ekipe koja ima 14 reprezentativaca, ima mnogo međunarodnog iskustva, sedam standardnih reprezentativaca, oko 50, 60 internacionalnih utakmica. Nama pobeda mnogo znači za zimu u Evropi, daćemo sve od sebe da potvrdimo dobru igru iz prve utakmice – istakao je trener Partizana i dodao:

– Igraju visok presing, izlazi na našu polovinu, opasna ekipa, mnogo je tih igrača igralo u Beogradu kada su pobedili reprezentaciju Srbije. Ja ne razmišljam tako. Ne mogu da pobegnem, ipak smo mi Partizan i favoriti ovde, ali ako gledate njihove rezultate u poslednje vreme, ja tako ne razmišljam niti idem u tom pravcu.

Stanojević je rekao da ne želi da otkriva sastav.

– Sigurno Flora neće igrati bunker, imaju svoj način igre. Utakmicu uvek spremam u odnosu na protivnika i tako biram igrače. Svestan sam svake evropske utakmice u današnjem svetu, Luksemburg, Estonci. Naravno da smatram da su ozbiljni, juče Šerif, nema potrebe pričati, u savremenom fudbalu već duže vreme to tako funkcioniše. Mi smo spremni i oprezni, svesni svega i tako pristupamo utakmici – istakao je Stanojević i dodao da Lazar Marković i Rikardo Gomeš treniraju punim intezitetom.

On je istakao da šestorica ili sedmorica igrača estonske ekipe imaju više evropskih utakmica od fudbalera Partizana.

– Igraju konstantno za reprezentaciju. Kad dođu ovde neće biti fascinirani ambijentom, navikli su na te utakmice, imaju evropsko iskustvo, fantastičnu tranziciju. Sapijen daje mnogo golova, opasan napadač, Vasiljev je iskusan igrač, sjajan. Gledali smo utakmicu Genta i Flore, bila je egal, mogla je da ode i na jednu i na drugu stranu. Ovde će ući agresivno, ali imamo plan na koji način ćemo igrati. Eventualna pobeda bi nas približila cilju. Ima još mnogo da se igra, ali to bi bio korak napred. Zato idemo sa posebnom energijom i želimo da stvorimo veću šansu za prolaz dalje. Sutra nas čeka utakmica, pa u nedelju, posle toga nažalost ide pauza, imamo mnogo opterećenih reprezentativaca. Njih ćemo rotirati i odmarati. Verujem da smo spremni, srećni smo što imamo ovoliko utakmica, znači da vredimo, želimo da što duže ostanemo u ovakvom ritmu – istakao je trener Partizana.

Utakmica između Flore i Partizana biće odigrana u četvrtak od 18.45 časova na stadionu u Humskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here