Stari prijatelji brane čast

0

Žele nove uspehe: Fudbaleri ”Starih prijatelja”
 

 

Veliki entuzijasta Mile Ličanin Šumonja u leto 1994. osniva novi fudbalski klub Stari prijatelji pokušavajući da sakupi momke iz eks Jugoslavije, kojima je "najlepša sporedna stvar na svetu" bila na prvom mestu.

Uspešni i košarkaši

 

U SD Stari prijatelji postoji i košarkaška sekcija, koja se bori u Landes ligi, ali je sa svih 12 pobeda na korak od Ober lige. Samostalno se finansiraju i stalni su učesnici svih EP srpske dijaspore.

 

Posle samo jedne sezone u klasi C, punu deceniju su se nadmetali u klasi B, da bi se 2005. plasirali u klasu A, gde se i danas uspešno takmiče. Tako su prvi deo sezone završili na 5. mestu – na 16 utakmica 10 pobeda, dva remija i pet poraza sa gol razlikom 33:33 i 26 bodova.

Ekipa se može pohvaliti i većim turnirskim uspesima, što gradskog kupa, to i naših. Trener je Marko Bašović, koji je igrao u višim ligama od Severne Rajne-Vestfalije do Ober lige.

 

Upravni odbor sačinjavaju predsednik Zoran Janković, pa Saško Mirčevski, potpredsednik, Milan Plikelman, sekretar, Ivo Validžić, blagajnik, Dragan Bogdanović, ekonom, i Mile Šumonja, savetnik.Prezidijum sačinjavaju: Mile Šumonja, Đurđije Vojinović, trener košarkaša, Dragan Cimeša, Mija Jelić, Milan Pejić, Milan Krastavčević, Rade Kozlina, Pera Spiridonović, Nikola Tomšić, Nikola Marjanac i Dušan Mizdra.

U savetu igrača su Mića Pejić, Dejan i Milan Pantović (nedavno su prešli u Jugoslaviju, Vupertal), Vlada Inđić i Kevin Hau.

 

Na spisku 19 fudbalera

 

Fudbaleri koji su branili boje Starih prijatelja u toku prvenstva su: Hau, Bogdanović, Pejić, Nahbar, Kuharski, Plikelman, Morozin, Inđić, Novaković, Beker, Bojkovski, Mirčevski, Borovski, Bašović, Felber, Dejan i Milan Pantović, Trakilović, Jovanović. Trener: Marko Bašović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here