Statistika: Teo i Ameri ispisali istoriju!

0

On je deo istorije: Miloš Teodosić
 

Tim Majka Križevskog postao je tek treći u istoriji koji je uspeo da odbrani titulu šampiona sveta. Pre njih to je pošlo za rukom selekcijama Brazila (1959. i 1963.) i Jugoslavije (1998. i 2002.).

 

"Drim tim" je lupio još jednu "recku" na istorijske strane pošto je postigao preko 100 poena na jednom finalu (129). To je, ipak, drugi rezultat, pošto nisu uspeli da nadmaše rezultat iz 1994. godine kada su Rusiji ubacili 137!

 

MVP Mundobasketa Kajri Irving na finalnoj utakmici šutirao je trojke 6/6 što je najbolji procenat ikada. Međutim, prvo mesto po broju ubačenih dalekometnih hitaca čuva Kevin Durent, koji je Turskoj u finalu 2010. postigao sedam trojki iz 13 pokušaja. Irving je postao drugi najmlađi MVP u istoriji (22 godine, rođen 23. marta). Mlađi osvajač ovog priznanja je samo naš Dragan Kićanović. On je 1978. godine na Filipinima sa 21 godinom poneo titulu najkorisnijeg igrača turnira.

Irving je postigao 26 poena za 24 minuta, što je najbolji učinak za taj vremenski period proveden na parketu. Ipak, nije i najbolji strelac, pošto su u istoriji od njega bolji Durent i Oberto sa po 28, odnosno Bodiroga sa 27 poena.

 

Naš Miloš Teodosić postao je najbolji asistent finalnih utakmica ikada! Organizator igre moskovskog CSKA je upisao sedam produktivnih dodavanja, jedno više od Derika Rouza sinoć i Pepea Sančeza 2002. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here