Stefan GP pregovara sa Žak Vilnevom

0

Žak Vilnev

"Ugovor i nije potpisan, tako da Čandok nema šta da demantuje. Naš plan je da on bude treći vozač, ako uopšte bude. Pregovaramo i videćemo šta dani donose.

Slična je situacija i sa Žakom Vilnevom, bivšim šampionom i jednim od najvećih vozača. Ozbiljno pregovaramo i on je izuzetno zainteresovan da bude deo tima", potvrdio je za "24 sata" Stefanović.

Najavili ste da će bolidi Stefan GP biti predstavljeni na stazi Algarve, gde bi i trebalo da od 25. do 28. februara odradite prve testove?

 

"Trudimo se da na vreme stignemo u Portugal, ali problem su gume. Jedini dobavljač „Bridžston“ ne želi da nam ih isporuči, jer još zvanično nismo deo F1. Međutim, očekujemo da će nam FIA pomoći. Ne tražimo da FIA pritisne "Bridžston", već samo da se poštuju pravila koja su na našoj strani".

Do 25. februara imate šest dana, a staza Algarve je udaljena 2.500 km od vašeg sedišta u Kelnu?

 

"Da, dugačak je to put, ali naši kamioni s opremom su spremni i za dva dana mogu da budu na stazi. Prvi bolid je spreman, dok će drugi uskoro biti završen".

Postoji mogućnost da se Kampos i USF1 ujedine, odnosno da u novu sezonu uđu kao jedan tim?

 

"Od toga nema ništa, bar koliko ja znam. U sredu sam razgovarao sa predstavnicima USF1, koji su mi ponudili da kupim njihov tim. Rekao sam: „Ne, hvala“. Imam svoj tim. Zato znam da USF1 i Kampos neće biti spremni za sezonu.

 

Da li vi možete da budete spremni za 14. mart i VN Bahreina?

 

"Naravno. Istina je da drugi timovi već tri nedelje testiraju bolide i da su u prednosti. Mi smo toliko toga uradili i imamo pravo da se nadamo najboljem", samouveren je Stefanović. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here