Stigao zasluženi raspust

0

 

Učiteljica Žaklina je organizovala završnu priredbu, podelila knjižice i svedočanstva, a organizovana je mala svečanost i posluženje koje su mame pripremile.

– Došli smo do kraja veoma uspešne školske godine. Počeli smo sa 10-ak đaka, završili sa 125 i nastavom u Bjasku, Luganu, Belinconi i Lokarnu. Odradili mnogo vannastavnih aktivnosti o kojima su cenjene "Vesti" opširno pisale – kaže učiteljica Žaklina.

 

Zahvalnost "Vestima"

Đaci, njihovi roditelji i učiteljica Žaklina Nikolić su se zahvalili "Vestima", najtiražnijem listu srpske dijaspore. One su, kako rekoše, odlično, istinito i pravovremeno izveštvale o svim njihovim aktivnostima i odlično sarađivale.

Ističe da je saradnja sa lokalnom zajednicom bila odlična, te da sa klubom u Belinconi i folklornim društvima u Luganu ima veoma dobru saradnju. Posebno je istakla svoje dobre saradnike: sveštenika Đorđa Lukića, predsednika SKC "Sv. Sava", Neđu Đokića, predsednika školskog odbora Dragana Gajića, Slavu Ilića, Duška i Dragicu Bajić, Kaju Stamatović, Vesnu Micić, Snežanu Jović, Željka Milićevića, Žiku i Grozdu Todorović, Gocu Đokić, Vesnu Cvetković, Danijelu Mladenovski, Gordanu Milošević, i legendu naše dijaspore, velikog humanistu Desimira Stevanovića.

– Naš čika Dele, povezuje ljude. Njemu sam neizmerno zahvalna za sve što je učinio zajedno sa mnom u veoma važnom poslu, oživljavanju srpske škole u Tićinu, hvali učiteljica Žaklina svoje saradnike i ljude koji su joj pomogli da za kratko vreme ponovo oživi školu, okupi decu i roditelje.

– Imali smo veliku sreću što smo dobili vrednu i požrtvovanu učiteljicu Žaklinu kojoj ništa nije teško, koju deca obožavaju, baš kao i ona njih – ističe predsednik SKC "Sveti Sava" Neđo Đokić.

– Najzad smo dobili pravog učitelja koji nas je sve ponovo ujedinio. Drago mi je kad vidim koliko je dece ponovo u školi jer je među nama učiteljica koja zna i ume da okupi i decu – pohvalio je učiteljicu poznati srpski aktivista Desimir Stevanović Dele.

 

Umesto izleta pomogli poplavljenima

Đaci učiteljice Žakline Nikolić su pokazali i humanost: novac koji su skupili za planirani odlazak na izlet i provod u zabavnom Evropa parku, u nemačkom Rustu, poklonili su dvema školama u Srbiji i Republici Srpskoj. Uz novac prosledili su i pisma i potpise svih đaka.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here