Stipendista Beča – Srbin

0

Od novembra 2008. zaposlen je na ovom institutu kao asistent, a tada je upisao i doktorske studije. Glavni autor ili koautor je šest naučnih radova, koji su objavljeni na srednje i visoko rangiranim konferencijama.

 

Na poslednjoj konferenciji iz oblasti mikroelektronike u Gracu, naučni rad čiji je on glavni autor na temu analogno digitalnih konvertora, proglašen je za najbolji i dodatno objavljen u naučnom časopisu.

 

Takođe, rad objavljen u Atini ove godine, na Evropskoj konferenciji integrisanih kola, dobio je specijalni poziv da bude objavljen u najeminentnijem časopisu u ovoj oblasti.

Novi projekti

– Trenutno se bavim razvojem 3D kamera – koje osim slike mere i treću dimenziju odnosno rastojanje objekta od kamere, što ima veliku primenu, kako u vojnoj, tako i u automobilskoj i potrošačkoj industriji.
Miloš je svoje osnovne studije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, završio sa prosečnom ocenom 9,62.

– Mislim da na Zapadu, a samim tim i u Austriji, naučnici lakše dobijaju neophodne boravišne i radne dozvole. U mom slučaju potrebno je bilo jedino da moj mentor, profesor Cimerman, da neophodnu saglasnost.

 

Od nas desetak manje-više najboljih studenata u generaciji, koji smo se aktivno družili, samo je jedan ostao u Srbiji, mislim da radi za firmu "Nokia".

 

Moj najbolji drug je u Liverpulu, drugi je u Delftu (Holandija), treći je u Londonu, četvrti na Berkliju (Amerika) i tako dalje. Mislim da nam svima ide dobro.

 

Nažalost naša zemlja nam je dala obrazovanje i na tome smo joj zahvalni, ali ne i šansu da nešto korisno uradimo – kaže Miloš Davidović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here