pixabay.com
Foto: Ilustracija

„Ujedinjena korporacija za proizvodnju aviona“ (OAK) povećaće obim isporuka lovaca pete generacije Su-57 Vazduhoplovno-kosmičkim snagama Rusije u 2023. godini, izjavio je generalni direktor OAK Jurij Slusar, a objavljeno je na sajtu ruske Vlade.

Serijske isporuke Su-57 počele su 2022. godine.
Krajem 2024. godine, VKS Rusije treba da dobiju 22 borbena aviona, dok će do 2028. godine njihov broj u ruskim snagama biti povećan na 76.
Avion Su-57 (ranije PAK FA) je ruski lovac pete generacije namenjen uništavanju svih vrsta vazdušnih, kopnenih i nadvodnih ciljeva. Ima nadzvučnu krstareću brzinu, može da vrši manevre sa velikim preopterećenjima i opremljen je naprednom elektronikom. Prvi put je poleteo 2010. godine.

Već stigli i avioni Su-35S

Na sajtu Vlade takođe je objavljeno da su VKS Rusije dobile i novu partiju lovaca Su-35S.
U saopštenju se dodaje da su lovci doleteli na matični aerodrom, tehničke službe su izvršile prijem, a prošli su i fabrička testiranja.
Svaki avion je bio testiran u vazduhu u različitim radnim režimima.

„Ruski proizvođači aviona proizveli su i predali Ministarstvu odbrane Rusije još jednu partiju novih aviona. Su-35S je jedan od najboljih operativno-taktičkih aviona na svetu, koji može da izvršava širok spektar zadataka i uživa zasluženi uspeh“, izjavio je vicepremijer Rusije i ministar za industrijski razvoj i trgovinu Denis Manturov, a citira se u saopštenju Vlade.

Slusar je sa svoje strane istakao da je u toku proizvodnja nove partije ovih aviona.

1 COMMENT

  1. Da li će Rusija da pobedi, pitanje je. Jedno je sigurno, ničim izazvanom agresijom na Ukrajinu Putin je navukao večnu mržnju Ukrajine i ukrajinaca na Rusiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here