A. Čukić
Neumorna: Ksenija Naumović

Koliki je tačan broj paketa punih raznih potrepština, odeće, obuće, hrane i pokućstva, ali i novčanih donacija, koje je za preko deceniju svog angažovanja uputila na stotine adresa štićenika Humanitarnog mosta, ali i drugih ugroženih porodica, verujemo da ni sama Ksenija Naumović iz Ciriha ne zna.

Ova penzionerka, koju jedino geslo dobrote vodi kroz sve moguće i nemoguće načine i puteve da bi njena pomoć stigla do onih kojima je namenila, ni nakon toliko vremena ne posustaje u želji da nekome donese osmeh na lice što je za svaku pohvalu i divljenje. U njenom ličnom adresaru tako i danas postoje mnoge višečlane porodice iz Srbije i Republike Srpske koje ne zaboravlja i kojima zdušno pomaže kad god je u prilici.

Izuzetka nema ni ovog puta, jer je nedavno odlučila da na odmor u Grčku sa sobom povede i dve devojčice koje nisu imale priliku da letuju.

– Milicu i Sofiju povela sam o svom trošku na desetodnevni odmor u Grčku. One su ćerke jedne mnogočlane beogradske porodice. Nadam se da će se i drugi humani zemljaci u dijaspori ugledati na ovaj primer i usrećiti neko dete iz socijalno ugrožene porodice tako što će ga pozvati kod sebe u posetu ili ga povesti sa svojom decom ili unucima bilo gde, u selo, grad ili na more… Smatram da bi takvih akcija trebalo da bude u što većem broju. Tokom boravka u Beogradu, saznala sam i da je jedno dete porodice Nataše i Bojana Virijević Ničić iz Gračanice, mala Jovana na lečenju u Beogradu, pa sam iskoristila priliku pre odmora da je posetim i obradujem nečim. Divno jedno dete, čijoj porodici želim svaku sreću budući da ih ima osmoro i da žive samo od socijalne pomoći. Ja ću im pomoći koliko mogu – rekla je našim novinarima Ksenija Naumović pošto se vratila sa odmora.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.