Tanjug/AP

Nakon višesatne borbe sa velikim požarom koji je zahvatio kineski tržni centar u Bloku 70 na Novom Beogradu, vatra je stavljena pod kontrolu.

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, požar je lokalizovan i više nema opasnosti da se proširi, što je bio najveći strah tokom noći.

On je rekao da, na sreću, nema ljudskih žrtava, iako su se u pojedinim medijima pojavile informacije da su neki ljudi zarobljeni u zgradi tržnog centra.
“Jedan vatrogasac je povređen, dobio je opekotine tokom intervencije, ali na sreću te opekotine nisu opasne”, kaže Vesić.

Jutros su se iz tržnog centra čule i povremene eksplozije od plinskih boca koje se nalaze u brojnim radnjama kineskog tržnog centra.

Mnogi od trgovaca uspeli su da iz lokala izvuku deo robe kako i ona ne bi bila potpuno uništena.

Za sada nema zvaničnih informacija o uzroku požara u tom tržnom centru koji gori već treći put. Pretpostavlja se da je neko od zaposlenih u nekoj od brojnih malih radnji zaboravio rešo ili plinsku bocu. Takođe, nije isključeno i da je restoran koji se nalazi unutar tržnog centra mesto odakle je buknula vatra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here