U okviru Projekta tehničke pomoći Republici Srbiji u reformi korporativnog finansijskog izveštavanja, Ministarstvo finansija Republike Srbije i Svetska banka, uz podršku Privredne komore Srbije i u saradnji sa konsultantima na projektu, revizorsko-konsultantskom kućom BDO i komunikacionim konsultantom FCB Afirma, organizuju stručnu konferenciju o značaju i kvalitetu korporativnih finansijskih izveštaja u Srbiji “Izveštaj se računa”.

Podizanje nivoa javnog razumevanja kao i znanja stručne i opšte javnosti o značaju i upotrebi finansijskog izveštavanja i revizije, jedan je od fokusa ministarstva u 2019. godini usled čega je u sklopu realizacije ove faze projekta, predviđena i organizacija stručne konferencije. Na konferenciji će biti predstavljen sadržaj, prednosti i obaveze u vezi sa značajem kvalitetnog i transparentnog korporativnog finansijskog izveštavanja u Republici Srbiji i predstojećim aktivnostima na sprovođenju određenih reformi u ovoj oblasti.
 
Specijalni gosti konferencije biće predstavnici Svetske banke koji će naglasiti razvojne ciljeve projekta koji će doprineti unapređenju investicionog okruženja u Srbiji i aktivnosti u okviru projekta koje su već realizovane.
 
Više informacija o projektu na: www.izvestajseracuna.rs

Izvor:
PKS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here