pixabay.com

Ako želite da živite zdravije, morate da izbacite prženu hranu iz svog jelovnika. Stručnjaci tvrde da se nalazi među najgorom hranom za ljudsko zdravlje, a evo šta su sve stavili na spisak:

1. Pržena hrana

Pržena hrana je loša za naše zdravlje. Ona ne bi trebalo da bude osnova ishrane, a sve češće jeste, kaže dijetetičarka Anđela L. Lago.

– U globalu, pržena hrana ima više masti, soli i kalorija, a sve je to užasno za zdravlje srca i rizik od razvoja gojaznosti – ističe Lago.

2. Čips

Čips je poznat po tome što je nezdrav iz više razloga. Malo je hranljiv, a bogat jeftinim mastima i natrijumom. To varira u zavisnosti od brenda, ali potrošači koji vode računa o zdravlju izbegavaće ga u bilo kom obliku.

3. Dodati šećer

Ako na pakovanju hrane vidite da sadrži dodati šećer, najbolje je odustati od kupovine.

Lekarka Andrea Pol ističe da dodat šećer u suštini nema nutritivnu vrednost, a u medicinskim istraživanjima pokazalo se da povećava rizik od gojaznosti i metaboličkih bolesti.

4. Prerađena ulja

Dijetetičarka i nutricionistkinja Paloma Helt savetuje ljudima da se klone prerađenih ulja kao što su sojino, ulje uljane repice, kukuruzno i biljno ulje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here