Sudije gurale Siti do polufinala FA kupa

0
EPA/DIMITRIS LEGAKIS
Igrač Sitija Delf pokušava da omete Robertsa iz Svonsija

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u polufinale FA kupa Engleske. Oni su kao gosti pobedili ekipu Svonsija sa 3:2.

Meč je obeležio preokret šampiona Engleske u nastavku pošto je Svonsi na poluvremenu vodio sa 2:0. Utisak je da je sudijska trojka obilato pomogla “građanima” da dođu do trijumfa.

Svonsi je po kišnom vremenu u Velsu uspeo da povede u 20.minutu i to iz jedanaesterca. Delf je srušio u prodiru Robertsa, a sa 11 metara nepogrešiv je bio Mat Grajms.

Devet minuta kasnije, posle centaršuta sa desne strane, Bersant Selina je odlično šutirao i Svonsi je poveo sa 2:0.

Uzabranici trenera Pepa Gvardiole su pojačali pritisak i u 69. minutu posle velike gužve Bernardo Silva je smanjio na 2:1.

Potom je u 77. minutu posle duela za loptu između Karter Vikersa i Sterlinga, sudija Andre Mariner je utisak je pomalo i prestrogo pokazao na belu tačku, a nije konsultovao čak ni VAR koji funkcioniše u FA kupu.

Kako god bilo, Aguero je šutirao i pogodio stativu, a ona se od leđa golmana Kristofera Nordfelda odbila u mrežu.

Siti je do pobede i plasmana među četiri došao u 89. minutu. Posle centaršuta sa leve strane, Serhio Aguero je za malo bio u ofsajdu, ali sudije nisu ništa signalizirale, a Argentinac je glavom u padu zatresao mrežu za konačnih 2:3.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here