EPA-EFE/BONNIE CASH /
Džon Kirbi

Sjedinjene Američke Države ne podržavaju pozive na prekid vatre u sukobu između Izraela i Hamasa, saopštila je danas Bela kuća, dodajući da bi, umesto toga, trebalo razmotriti “pauze” za isporuku humanitarne pomoći u Gazu.

“Ne verujemo da je prekid vatre pravi odgovor u ovom trenutku. U ovom trenutku ne podržavamo prekid vatre”, rekao je portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi, prenosi “Tajms of Izrael”.

On je dodao da su SAD uverene da će se povećati broj kamiona sa humanitarnom pomoći koji ulaze u Gazu preko prelaza Rafa na granici sa Egiptom na oko 100 dnevno.

“Uvereni smo da to možemo da postignemo u narednim danima”, rekao je Kirbi.

3 COMMENTS

  1. Šta žele? Pa kako ne vidite? Ili ne smete da vidite???!!! Dobili u nekoliko zadnjih “akcija” po nosu. Ova u Ukrajini mnogo boli. Birači ne opraštaju kada ih Rusi biju, a ne mogu da uzvrate. Na Kinu tek ne smiju da udare. I onda su morali da izmisle novi front gde bi pobedili. Koliko će dece da strada, ne zanima ih. EU mora da šuti, mada se neki poput Mađarske i Slovačke batrgaju jer vide kuda to vodi i ne žele da rade protiv interesa svog naroda. Bitno je da se pobeda piše. Ni njihova neće goriti do zore.

    • Tako je Milane, svetom vlada usRa demokratija tj. njihov pljackaski intetes a Nato je izvrsilac tih pljackanja, u EU je Nemacka njihova najveca baza ali su prepoznali ukre kao jeftino topovsko meso koje moze da osteti Rusiju na koju sami ipak me smeju…vrlo je indikativno cutanje muslimanskih drzava sa 1mlrd ljudi na genocid nad civilima posebno decom Palestine, bice ko sto kazes da je ipak strah i vrv dolari…a jasno je i budali da ce svet ratovati do god ne zapuca po usRa teritoriji, kad njima pocnu milosrdni andjeli po glavama da padaju e onda ce biraci pitati zasto mada njih i tako niko ne zarezuje sem da odglume farsu izbora. Fasisti su po 2sr mahom prebegli u usRa i poceli da rade za njijove sluzbe protiv Rusije jos onda tako da nista nije ni slucajno ni novo.

  2. ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here