EPA/Neill Hall
Riši Sunak

Britanski premijer Riši Sunak pokušao je danas da opravda svoju ministarku koja se našla na udaru kritika jer je migrante koji u čamcima prelaze Lamanš nazvala „invazijom”.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Suela Brejverman našla se na udaru kritika, jer je u ponedeljak nazvala dolazak migranata malim čamcima „invazijom na našu južnu obalu” i rekla da je „ilegalna imigracija izmakla kontroli”, a premijer Riši Sunak pokušao je da opravda njenu izjavu, prenosi Rojters.

Sunak je rekao danas na sastanku vlade da je Britanija saosećajna i gostoljubiva zemlja za tražioce azila, ali da je za to potrebno da efikasno kontroliše svoje granice, saopšteno je iz njegovog kabineta.

– Ovo jeste i ostaće saosećajna zemlja. Ministarka unutrašnjih poslova je pokušavala da objasni obim izazova sa kojima se zemlja suočava i važno je da imamo kontrolu naših granica kako bismo mogli da osiguramo bezbedne rute za druge tražioce azila – rekao je Sunak.

2 COMMENTS

  1. Британија мирољубива… апсурдна заједљива и лицемерна \”шала\”. Кажите о тој \”мирољубивости\” Британије сим оним афричким робновима, свим оним колонијама и свим оним безбројним жртвама брританских финансијских шпекулација, подвла, обмана и превара… Ти подлаци су све само не мирољубиви. А што је највећа иронија та изјава долази од потомка оних који су скоро 200 година били британска колонија и који су од богате и стабилне државе постали, због британских пљачки и крађи тог добродушног народа, сиротиња и где су због британске окупација милиони недужног индијског становништва умирали од глади, док је East Indian Company\” продавала индијску храну и нацинална богатства Индије да би лажни \”лордови\” и \”сирови\” уживали у покраденом материјалном обиљу. Ту причу од \”доброј\” Британији можете продати само онима који не знају британску историју. Нема већих подлаца и злочинаца на планети од Бритона. Чик, објавите ове просте чињенице.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here