Supruga Aleksandra Kataija, Tea Katai, šokirala je javnost porukama povodom antirasnih prtesta u Americi koji su eskalirali u nasilju ovih dana, pa zbog njenog ispada, njenom suprugu preti otkaz u LA Galaksiju!

Ona je naime, nizom poruka izvređala sve ljude u Americi i svetu koji danima protestuju protiv rasizma.

– Ma pobij go**a bre!

– Stoka odvratna pali crkve!

– Black Nikes Matter – bile su neke od poruka Tee Katai, koje je bryo obrisala, verovatno shvativši koliko su njeni sadržaji skandalozni.

Ipak, zbog njenog ispada su se oglasili Katai i LA Galaksi.

– Objave moje supruge na društvenim mrežama su neprihvatljive. Ne delim te poglede na svet i ne toleriše se to u mojoj porodici. Rasizam, delimično protiv tamnopute zajednice, nije samo preovladavajuć u Evropi i SAD, već širom sveta. Oštro osuđujem nadmoć, rasizam i nasilje protiv druge boje kože, životi tamnoputih su bitni – rekao je Katai i dodao:

– Ovo je greška moje porodice i preuzimam potpunu odgovornost, pobrinuću se da moja porodica i ja preduzmemo sve bitne korake da naučimo, razumemo, slušamo i podržimo tamnoputu zajednicu. Razumem i da će biti potrebno vremena da zaslužim opet podršku ljudi Los Anđelesa. Spreman sam da uložim neophodan rad i napor da naučim iz ovih grešaka i budem bolji saveznik i zastupnik u borbi za jednakost. Žao mi je zbog bola koji je nanet porodici Los Anđeles Galaksija i svima koji se bore protiv rasizma”.

Saopštenje LA Galaksija glasi:

– Ranije u toku dana saznali smo za serije rasističkih uvreda Tee Katai na društvenim mrežama. LA Galaksi osuđuje ovakve objave i odmah je zatražio da se uklone. LA Galaksi je protiv rasizma i održaćemo sastanak sa Aleksandom u četvrtak kako bismo videli šta ćemo dalje.

1 COMMENT

  1. Ne razumem zašto je sramota crnce zvati crncima, već treba izmišljati “tamnopute”?! Tamnoput sam ja, ali sam belac . U tekstu na engleskom se govori o crnačkoj zajednici, a ne o “tamnoputima”! Niko ne spori da postoje crnci i belci! Na transparentima koje nose piše: crnački život je bitan!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here