Sutra otvaranje 77. međunarodnog poljoprivrednog sajma

0

Mehanizacija i oprema će tokom Sajma biti prodavane s popustom od 5 do 10 odsto
 

Generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić je najavio da se na tom Sajmu očekuje dolazak devet ministara poljoprivrede i dvadesetak delegacija na nivou državnih sekretara, podsetivši da će se, dan pre otvaranja Sajma, u Beogradu po drugi put održati ministarska konferencija na temu agrara.

 

Na konferenciji za štampu u Novom Sadu, Vasić je istakao da se radi o velikom najvećem događaju te vrste u regionu i jednom od najpoznatijih u Evropi, precizirajući da će obiman program biti ostvaren zahvaljujući saradnji s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vladom Vojvodine i Mađarskom kao zemljom-partnerom ovogodišnje manifestacije.

 

Prema njegovim rečima, u vreme privredne krize, koja još prošla, investitori se više nego obično okreću realnom sektoru, kakve su upravo proizvodnja hrane i prateće delatnosti.

 

Član Izvršnog odbora Novosadskog sajma Bojan Gajić je podsetio da se ovogodišnja smotra održava na 70.000 kvadratnih metara, od kojih je 30.000 kvadrata u zatvorenom prostoru i da se očekuje dolazak oko 1.300 izlagača.

 

"Među izlagačima 30 odsto će biti iz inostranstva, a 60 procenata artikala će nositi stranu etiketu", rekao je on.

 

Gajić je napomenuo da će se mehanizacija i oprema tokom sajma prodavati s popustom od pet do 10 odsto i posebno skrenuo pažnju na kanadsku montažnu farmu, predviđenu za 60 do čak 2.000 grla stoke, koja će ostati i nekoliko meseci posle sajamske priredbe.

 

Sajam će u subotu u 11 sati otvoriti predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić. Sajam će trajati nedelju dana, a ulaznice će koštati 400 dinara za pojedince i 300 dinara kolektivne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here