Lična arhiva
Hrabra majka: Svjetlana Kljajić

Da život zna da bude surov najbolje je iskusila bolesna Svjetlana Kljajić, samohrana majka iz Sključana kod Kozarske Dubice. Ova 35-godišnjakinja je pre 15 godina preživala jedno od najopasnijih neoroloških oboljenja (Guillain-Barre sindrom).

Svjetlana je tada pala u komu, rodila zdravu devojčicu, ali je ostala nepokretna.

Ove hrabre majke 15-godišnje Jovane veoma često se sete njeni prezimenjaci Kljajići iz Australije, na čemu im je beskrajno zahvalna. Njihove donacije uvek joj mnogo znače. Ona živi sa majkom Milkom i ćerkom Jovanom, a skromna majčina penzija i njena socijalna pomoć je prihod od koga se njih tri izdržavaju.

Skromna žena kaže da besparica pogađa sve, a naročito bolesne ljude kojima su neophodni lekovi. Što se tiče stanja njenih nogu, ona kaže da svaki dan ima sve više osećaja, ali da joj je neophodna i rehabilitacija. Sve to je skupo, košta, a i majka Milka sve više ide kod lekara, a i njene terapije koštaju.

Svjetlana je ponosna na ćerku Jovanu koja je odličan đak, a majci pomaže u svemu. Presvlači majku, pomaže joj da se razgiba.

– Osećam reflekse u nogama, što je dobro, ali terapije su mi neophodne. I majku Milku sve više pogađaju bolesti: boli je kičma, kuk, ima astmu, visok pritisak – priča nam Svjetlana.

Najvažnija joj će ćerkina sreća, koja trenutno pohađa drugi razred srednje škole.

– Najviše mi u životu znači osmeh moje odlikašice Jovane, stoga se ne predajem i nadam se boljim danima za sve nas. Uprkos svim nedaćama uspela sam da zadržim optimistički duh – zaključuje Svjetlana.

Kako pomoći

Zahvaljujući plemenitim čitaocima širom sveta koji često misle na Svjetlanu, o njenoj teškoj sudbini pišemo skoro deceniju i po. Nažalost, i posle toliko vremena, život ove samohrane majke nije lakši i svaka pomoć joj je i dalje dobrodošla. Zato svi ljudi dobrog srca koji mogu i žele da joj pomognu da prebrodi i ove teške dane, mogu stupiti sa Svjetlanom Kljajić u kontakt na broj telefona: 00387 65 251 654 i dogovoriti se o načinu slanja i dostavi pomoći.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here