Pitate se da li ste vi jedina žena koju muče problemi sa opadanjem kose, bubuljicama, pojavom strija, celulita i gljivicama na stopalima? Ne paničite, nudimo vam praktična rešenja za svakodnevne probleme u nezi tela.

Kako starimo, susrećemo se sa prvim borama, celulitom i strijama. Starenje je prirodan proces i kao takvog treba ga prihvatiti. Najbolje je raditi na samopouzdanju, redovno hidrirati svoju kožu i pružati telu adekvatnu negu. Ipak, svaka od vas ima previše svakodnevnih obaveza. Ostaje nam tako malo vremena da se posvetimo sebi.

Ulepšavanje pred ogledalom oduzima nam vreme, ali hajde da pronađemo još koji minut za sebe. Jako je bitno.

Svakodnevni problemi za nas su prekomerno opadanje koseu sled jutarnje rutine češljanja, uporne bubuljice koje se ne mogu prekriti puderom, celulit ili možda tek izrasle dlačice na nogama koji će skretati pogled sa najlepše haljine.

Zaslužili ste odmor i lepotu, pa vam otkrivamo u daljem tekstu kako se rešiti svakodnevnih problema nege tela.

Opadanje kose sprečite negom!

Opadanje kose kod nas žena uglavnom je pod uticajem spoljašnjih faktora. Radimo sve kako bi učinile našu kosu lepšom, primenjujemo razne metode bojenja u kratkim vremenskim periodima što deluje na jačinu vlasi, isušuje je.

Redovnim korišćenjem prirodnih maski za kosu i šampona povratićete njenu vitalnost i hidrataciju.

Ipak, hajde da vidimo šta sve utiče na kosu i nema veze sa spoljašnjom sredinom i kako se izboriti sa time.

Normalno je da kosa opada tokom svakodnevnog češljanja. Dnevno opadne od pedeset do sto vlasi kose što je potpuno normalno. Ukoliko vam kosa opada iako je ne dirate, odnosno dok je ne češljate, recimo ukoliko vidite dlake po radnom stolu, skupljate ih po tepihu ili ostaju na garderobi, trenutak je da izdvojite vreme i saznate razloge opadanja i načine kako zaustaviti opadanje kose.

Najčešće kosa opada jer je prekomerno tretirana odnosno pod uticajem spoljašnjih uticaja. Ukoliko želite jaku i zdravu kosu birajte preparate na prirodnoj bazi koji deluju blago na kožu i kosu i pružaju joj potrebnu hidrataciju i negu.

Bubuljice na koži lica mogu se izbeći

Kada se borite sa bubuljicama to ume da traje godinama, čini nas nesigurnim i jedino što želimo jeste da nestanu.

Prirodna rešenja mogu pomoći koži vašeg lica i učiniti je negovanom i nežnom na dodir. Birajte prirodne preparate jer vam za njih ne treba recept i potpuno su bezbedn iodnosno ne postoji mogućnost negativnih efekata nakon korišćenja. Možete praviti različite maske od jednostavnih sastojaka koje imate kod kuće i tako dodatno hidrirati lice.

Kreme na prirodnoj bazi su karakteristične po tome što prodiru kroz sva tri sloja kože ostavljajući dugoročne efekte. Redovnim nanošenjem možete ukloniti svakodnevne probleme u nezi tela, a najbolje od svega je to što ne oduzimaju previše vremena. Takoreći, potreban vam je svakog dana,  onaj jedan minut za mene.

Pravilna nega lica pred spavanje preduslov je za čistu kožu bez bubuljica. Neophodno je skidati šminku pred odlazak u krevet čak iako imate samo malo maskare.

A onda poradite na sledećem svakodnevnom problemu koji narušava vaš izgled!

Celulit!

Celulit predstavlja sloj masnih naslaga koji se nalazi ispod kože. On ima četiri glavna stadijuma. U prvom stadijumu nije vidiljiv na prvi pogled dok se četvrti, krajnji stadijum, vidi. To su poznate situacije kad poziramo na plaži, uživajući na odmoru, a onda pogledamo sliku i vidimo – celulit.

Najbolji način u borbi protiv celulita jeste fizička aktivnost, smanjena količina unosa masne hrane i povećan unos vitamina. Pored toga neophodne su kreme protiv celulita kako bi efekat bio potpun. Kreme protiv celulita moraju biti na prirodnoj bazi, a korisnice kažu da se najbolje pokazao bršljan, kora hrasta, menta i divlji kesten. Masaža takođe može pospešiti upijanje kreme i pospešiti njeno dejstvo.

Kako bi svakodnevne probleme u nezi tela sveli na minimum, moramo pružiti telu vreme za regeneraciju i odmor. Takoreći, minut za mene. Meditacija, kvalitetan san i boravak u prirodi učiniće da se osećamo bolje.

Hidratacija je važna stavka u ovom procesu. Konzumirajte najmanje dva litra vode dnevno i hidrirajte telo u celosti.

Svakodnevni problemi u nezi tela nastaju zanemarivanjem sitnica poput zaboravljanja flašice vode kada smo van kuće, koja bi nas hidrirala ili svakodnevnim unosom brze hrane jer je jednostavnija za pripremu.

Proširene vene nisu samo estetski problem

Proširene vene su jedan od najvećih problem asavremenog društva. Glavni razlog nastajanja jeste prekomerno stajanje. Bol u nogama prvi je razlog za uzbunu, kasnije se pojavljuju grčevi, a zatim noge otiču. Najvažnije je ne zanemarivati prve simptome i krenuti sa adekvatnom negom što pre!

Izbegavajte preterano stajanje i kad god ste u mogućnosti lezite i podignite noge na jastuk, tako da budu iznad visine glave. Jačajte zidove krvnih sudova kremama na prirodnoj bazi i nosite udobnu obuću.

Gljivica ma ne dajte šansu!

Udobna obuća će vas spasiti od pojave proširenih vena, ali sprečiće i pojavu gljivica na nogama. Gljivice na nogama nisu toliko opasne ali su svakako neprijatne, svrbe, peckaju i stvaraju osećaj nelagode.

Ukoliko provodite previše vremena na poslu u zatvorenoj obući birajte kreme na biljnoj bazi i njima redovno hidrirajte kožu stopala. Ukoliko se gljivice ipak pojave možete ih tretirati uljem čajevca koje je savršen antiseptik.

Bitno je reagovati na vreme i izbeći ove svakodnevne muke koliko je god to moguće. Zataškavanje problema ili kako se već kaže guranje pod tepih neće vam pomoći, zato što pre krenite u akciju i odvojite svaki dan vreme za sebe!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here