EPA/Jason Szenes
Vasilij Nebenzja

Akcije SAD i Velike Britanije u Crvenom moru podsećaju na najgora vremena nezakonitih bombardovanja Jugoslavije, Avganistana i Sirije, saopštio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

– Agresivna dejstva naših kolega iz Saveta bezbednosti – Sjedinjenih Država i Velike Britanije – u Crvenom moru podsećaju na najgora vremena varvarskog i ilegalnog NATO bombardovanja Jugoslavije, Avganistana, Iraka, Libije i Sirije. Istovremeno, besramno se eksploatišu teze o borbi protiv terorizma i takozvanom pravu na samoodbranu. Kategorično osuđujemo agresiju na Jemen, preduzetu bez odgovarajućih odobrenja Saveta bezbednosti – rekao je na sastanku Saveta bezbednosti UN o Bliskom istoku.

– Još jednom naglašavamo da nezakonite i provokativne akcije Vašingtona i Londona predstavljaju direktnu pretnju međunarodnom miru i bezbednosti i potkopavaju svetski poredak zasnovan na supremaciji međunarodnog prava i centralnoj ulozi UN – dodao je Nebenzja.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here