Sve spremno za 162. Večiti derbi: Savo i Deki najavljuju borbu i spektakl!

0
Foto: MN Press
Dejan Stanković Savo Milošević

Najvažnija utakmica u srpskom fudbalu, večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, igra se večeras 162. put u prvenstvu.

Zvezda na stadionu “Rajko Mitić” dočekuje crno-bele sa 11 bodova prednosti i sa novim trenerom Dejanom Stankovićem.

Ono što svakako može da raduje pred sam meč, jeste uvertira koju su napravili treneri Stanković i Milošević. Oni su naime, u danima pre meča, održali zajedničko predavanje na DIF-u, koje je proteklo u više nego korektnom i prijateljskom raspoloženju. Takođe, i njihove izjave pred sam susret, više su nego sportske.

-Derbi je uvek donosio mnogo iznenađenja, gde god odem pitaju me što Zvezda nije igrala dobro na prethodnim derbijima, a imala je ozbiljnu sezonu. Možda jednostavno nije ”legla” utakmica, možda je protivnik imao motiv više” – rekao je Stanković na konferenciji za medije i dodao kako veruje da će pobednika i ovaj put odlučiti “sitnice”.

Stanković je poručio da je nemoguće napraviti paralelu između rimskog, milanskog i beogradskog derbija.

– Imao sam sreću da sam igrao sva tri. Milan – Inter je spektakl u svakom smislu, Roma – Lacio je s puno tenzije, dve nedelje pre i posle utakmice se ne izlazi iz kuće, bez obzira kakav je rezultat. Ipak, ovaj naš je poseban, igraš ga prvo kao navijač, pa kao igrač i sad kao trener. Derbi je svetinja, tako će i ostati za mene – naglasio je Stanković.

Strateg Partizana Savo Milošević poručio je da je ekipa spremna za novi izazov s večitim rivalom.

– Pričao sam da je naša najveća snaga što smo sačuvali tim, uz dva nova igrača i da to treba da predstavlja određeni kvalitet. Sa sigurnošću ne mogu da kažem šta očekujemo od Zvezde. Analizirali smo dve utakmice i odlaskom Marina znali smo da će koncept igre biti promenjen – izjavio je Milošević.

Prema njegovim rečima, videli su šta je to otprilike zamislio Stanković.

– Pokušaćemo da se adaptiramo na Zvezdin nivo igre. Oslanjamo se na sebe, treba da se vratimo na nivo igara iz evropskih utakmica i da iskoristimo individualni kvalitet – rekao je Milošević.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se od 18 sati.

Izvor:
Vesti online

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here