Sve za “Crkveni centar”

0

 

 

Ovu lepu priredbu ukrasili su i folkloraši KUD "Jelek" iz Arzinjana, u Italiji, koji su došli u punom sastavu – sa 102 člana i igrača. Odigrali su sjajno nekoliko koreografija sa dečjim, omladinskim i seniorskim ansamblom.

Član dramske sekcije ovog srpskog kluba iz Italije, Vojin Živković, zabavljao je goste skečevima o životu i prilikama u Srbiji, "opominjući" vlast i novopečene bogataše da se što pre okrenu narodnim, a ne sopstvenim interesima.

Mladi iz društva "Petar Kočić" prikazali su igre iz Semberije, a njihovom predsedniku Radislavu Šarčeviću je protonamesnik Stanko Marković potom dodelio zahvalnicu za plodnu saradnju, kao i svim članovima muzičkog orkestra "Biger bend" koji su svoj honorar poklonili crkvi.

Nesreća

 

Nažalost, desio se i jedan udes koji je ožalostio sve goste ove priredbe. U želji da posle duge vožnje pregleda motor autobusa, vozač Dragi Zarić iz Italije ostao je bez četiri prsta pošto su mu remenica i remen zahvatili šaku desne ruke. Odmah je prebačen u bolnicu, a poznati sportista Žarko Marković se, kao domaćin, ponudio da umesto povređenog vozača odveze zemljake do Arzinjana u Italiji.

– Nije nam bilo teško da doputujemo u Švajcarsku, kada je pitanju ovako važan povod kao što je izgradnja "Crkvenog centra" – kazao nam je predsednik gostujućeg kluba Nikola Pavlović, a sa tim se u potpunosti složio i njegov zamenik Živomir Ilić.

Protonamesnik Stanko Marković je tokom video-prezentacije pokazao prisutnim gostima i prijateljima kako je do sada za izgradnju hrama u Belpu prikupljeno 1.988.985, a utrošeno 1.916.945 franaka, što je velika pohvala svim dobrotvorima i napomenuo da će izgradnja Centra koštati još najmanje 430.000 franaka.

On je zahvalio svim gostima, folklorašima iz Italije i Soloturna, radnoj grupi, Kolu srpskih sestara, muzičkom sastavu, kuvarima, predstavnicima klubova i saveza, i istakao da je ovako masovan odziv "lep podstrek i nada da će Centar zaista uskoro biti dovršen".

– Ovo lepo veče dugo će nam ostati u sećanju i nismo žalili da darujemo novac – rekoše za "Vesti" školske drugarice Olga Nedović, Stanka Subotić i Nada Jovičić, koje su se baš na ovoj priredbi srele posle punih 25 godina.

Dragan Topić i njegov sinovac Mihajlo bili su blagajnici, Drago nam reče da se raduje kao i svi zbog dosta prikupljenih sredstava, a predsednica Crkvene opštine dr Dragoslava Tomović takođe je iskoristila priliku da se putem "Vesti" zahvali svim učesnicima humanitarne večeri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here