Tajno snimao suđenje vođi “Delija”

0

Portparol suda Ivana Ramić izjavila je da je dežurni istražni sudija posle saslušanja Goranu K. odredio pritvor i pokrenuo istragu protiv njega zbog ometanje pravde.

 

Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo, a istraga će, prema rečima Ivane Ramić, biti sprovedena po takozvanom skraćenom postupku, pošto je za to delo zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Krivično delo ometanje pravde uvedeno je u krivično zakonodavstvo Srbije poslednjim izmenama Krivičnog zakonika u septembru prošle godine, a ovo je jedan od prvih, ako ne i prvi pokrenuti postupak.

 

Goran K. je osumnjičen da je 27. januara na suđenju jednom od vođa Zvezdinih "Belgrejd bojsa" Veliboru Dunjiću, kao i Urošu Avramoviću i Marku Ljubičiću uneo modifikovanu kameru ugrađenu u hemijsku olovku.

 

Kada je pokušao da napravi prvi snimak sudska straža ga je primetila, odmah ga u tome sprečila i udaljila sa suđenja, pretresla, a potom predala policiji. Sporni predmet oduzet je od Gorana do okončanja postupka.

Dunjić (24), Ljubičić i Avramović optuženi su za pokušaj ubistva Andreja Čogurića u aprilu 2008. godine na splavu "Kalipso" u Beogradu. Audio i video-snimanje glavnog pretresa je nedozvoljeno, osim u slučajevima kada to sud izričito odobri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here