Privatna arhiva
DA SE ČUJE I NAŠ GLAS: Srđan Mijalković

Srpska dijaspora u Austriji pozdravlja dobijanje mogućnosti da učestvuje u donošenju odluke o važnim pitanjima svoje matice Srbije.

– Činjenica da je nama, građanima Srbije koji žive u rasejanju omogućeno da ostvarimo svoje građansko pravo i da u inostranstvu učestvujemo na predstojećem republičkom referendumu, govori mnogo. Učešće u svim važnim promenama koje se tiču naše matične države važno je za sve građane, tako i za nas koji živimo izvan zemlje. Znamo koliko je ovo vreme složeno, puno problema i izazova, zato pozivam sve naše ljude da iskoristimo svoje pravo i ovu mogućnost da izađemo na referendum, da se čuje i naš glas – ističe predsednik SPKD Prosvjeta u Austriji Srđan Mijalković.

I potpredsednik Srpskog kulturnog centra “Stevan Mokranjac” iz Beča Saša Božinović smatra da je velika stvar što je dijaspora dobila mogućnost da učestvuje na referendumu o važnim pitanjima matice.

– Mislim da nije valjalo što nismo imali mogućnost i mi da učestvujemo na referendumima. I mi, koji živimo van matice, znamo jako dobro šta je važno za našu zemlju – naglasio je on.

NE PROPUSTIMO PRILIKU: Saša Božinović

Rok za prijavljivanje 25. decembar

Božinović je pozvao državljane Srbije koji žive u Austriji da se na vreme prijave za učešće na referendumu, a za to je ostalo malo vremena, do 25. decembra:

– Što nas se više upiše to ćemo više pokazati da nam je bitna naša matica. Nemojmo propustiti priliku kao na svim dosadašnjim izborima, i da nas se samo malo registruje za glasanje.

Naglasio je da država pokazuje da joj je stalo do dijaspore i da je sada važno i dijaspora da pokaže, ne samo slanjem novca, da joj je matica u srcu.