Z. VICELAREVIĆ
Priprema i desetu knjigu: Neda Đukić Borojević

U prostorijama hrama Vaskrsenja Gospodnjeg u Frankfurtu održana je promocija romana “Bog nam je svjedok”, autorke Nede Đukić Borojević. Organizaciju promocije preuzelo je Guslarsko društvo “Hajduk Veljko” iz grada na Majni, čiji je Neda Đukić Borojević član.

Otac Simon Turkić je blagoslovio prezentaciju, a celovečernji program je vodio Vojo Jestrović iz Darmštata. O knjizi su veoma interesantno govorili Andreja Lović i Božo Milanović, a program je narodnim pesmama uz pratnju gusala uveličao Ilija Paldrmić, predsednik Guslarskog društva “Hajduk Veljko”.

– Veoma sam zadovoljna večerašnjom promocijom i velikim brojem prijatelja pisane reči i mojih prijatelja koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj. Takođe, bila sam neizmerno srećna kada sam videla da je i kompletno sveštenstvo našeg hrama došlo na prezentaciju. To mi zaista mnogo znači – kaže za “Vesti” Neda Đukić Borojević, autorka romana “Bog nam je svjedok”.

Božo Milanović, Andreja Lović, Neda Đukić Borojević, Vojo Jestrović i Ilija Paldrmić

Utiske o romanu, koji nam govori o Vasojevićima, Nedinim precima iz Crne Gore, kroz razgovor dvojice ljudi koji se sećaju davnih vremena dok sede u čuvarinji (na bdenju) poginulog vojnika iz vremena ratova na području nekadašnje Jugoslavije prenela nam je Dušica Lukić iz Frankfurta.

– Već sam imala priliku da pročitam knjigu “Bog nam je svjedok” jer sam je nedavno dobila za rođendan lično od Nede Đukić Borojević, moje prijateljice. Roman mi se veoma dopao, čitajući ga za trenutak sam se vratila u prošlost, u vreme kada su živeli naši stari. Preporučila bih je svakom ko želi nešto više da sazna o tim vremenima – kaže Dušica Lukić.

Dodajmo da je roman “Bog nam je svjedok” deveta knjiga Nede Đukić Borojević, a kako nam je autorka rekla deseta knjiga je već u pripremi.

Čitaću u dahu

– Promocija je bila zaista divna. Osećala sam se opušteno. Sve što sam čula i videla delovalo mi je autentično, upravo onako kako su predstavili knjigu za koju su rekli da ima puno podataka i priča iz prošlih vremena o kojima malo znam. Roman me je veoma zainteresovao i verujem da ću ga pročitati u jednom dahu – kaže Žaklina Tarić iz Frankfurta.

Uživale na promociji: Žaklina Tarić i Dušica Lukić