Sveštenik “objasnio” odakle je i kako stigao dron

0

Dron je startovan sa kupole crkve Svetog Arhangela Gavrila, koji se nalazi u neposrednoj blizini stadiona
 

Iako se ustručava da ponudi objašnjenje sinoćnjeg incidenta, starešina hrama Ilija Šmigić, objasnio je za "Blic" kako je došlo do postavljanja drona.

 

– Neko se verovatno popeo preko gromobrana, na kojem postoje stepenice, a onda je

Uvredljivi natpisi protiv Srba u obližnjem soliteru

Ekipa "Blica" je u zgradi u Bulevaru Mira 32, koja se nalazi u neposrednoj blizini crkve i stadiona, uočila preteće i uvredljive natpise protiv Srba, u kojima se pominje "UČK" (Oslobodilačka vojska Kosova, odnosno OVK). Nije poznato da li su organizatori sinoćnje provokacije "posećivali" i ovaj objekat.

kanopcem pričvršćenim za krst na kupoli stigao do vrha. Kanap smo zatekli jutros kako visi sa krsta. Crkkva se zaključava oko 19 sati, i to sigurno nije postavljeno na kupolu do tada. Nemamo ni osvetljenje, ni video nadzor, iako smo to nekoliko puta zahtevali – kaže Šmigić, koji dodaje da inventar crkve ipak nije oštećen.

 

Protojerej Šmigić veruje da ovakav poduhvat nije mogao biti isplaniran i obavljen za jedan dan, već veruje da je akcija planirana nedeljama unazad.

 

Inače, za upravljanje dronom optužen je Olsi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, koji je sinoć bio i priveden u VIP loži stadiona Partizana, ali je naknadno pušten je na slobodu.


Rama demantuje: Nemam ništa s letelicom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here