Sveti Toma okupio zemljake

0

 

Naš klub iz grada na obalama reka Štajer i Ens, sve je brojniji kako po članovima tako i po aktivnostima. Posebno treba naglasiti da su brojni zemljaci, koji se okupljaju oko ovog udruženja ali i mnogi drugi, koji žive u i u blizini trećeg po veličini grada u Gornjoj Austriji, pritekli u pomoć ugroženima u majskim poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj.

 

Upućeno je na desetine tona pomoći kamionima, a mnogi zemljaci su slali i novčane donacije. Zajedno sa crkvom iz Ensa, naši ljudi zaslužuju sve pohvale za angažovanost u humanitarnoj pomoći.

Na slavu su stigli prijatelji i iz drugih srpskih društava iz Gornje Austrije. Bili su tu predstavnici Vidovdana i kluba "Nikola Tesla" iz Linca.

 

Po starom srpskom običaju i tradiciji, nije izostala ni bogata trpeza. Vredni članovi našeg udruženja svojski su se potrudili da dočekaju brojne goste. Specijalno su za ovu priliku u dvorištu kluba, između ostalog, pripremili gulaš i ispekli prase. Nisu izostali ni raznovrsni kolači.
 

Veterani i naslednici

Posebno su iz kluba iz Štajera ponosni na rad folklorne sekcije. Više od 60 članova u tri uzrasta uči tradicionalne igre iz matice. Aktivni su i vetereni, kojih u grupi ima 17. Zanimljivo je da su deca većine njih najmlađi članovi kluba "Vuk Karadžić". Pod budnim okom koreografa Marijane i Đure, uz podršku cele uprave, najviše Dragana Mirčića, svi članovi imaju odlične uslove za rad. Prostorije kluba su nedavno renovirane i okrečene tako da sada svi imaju odlične uslove za brojne aktivnosti.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here